• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umičević: Podnosim ostavku, neću biti talac

Autori mondo.ba Autori SRNA

Marinko Umičević saopštio je da će podnijeti ostavku ukoliko do ponedjeljka, 15. oktobra, nadležni ne riješe pitanje višemjesečne žalbe na izbor njega kao predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske.

 Umičević: Podnosim ostavku, neću biti talac Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Umičević je istakao da je izabran na legalnoj sjednici Skupštine za predsjednika Saveza, te da je Osnovni sud u Banjaluci donio rješenje kojim ga je imenovao kao ovlašteno lice za predstavljanje i zastupanje Rukometnog saveza, ali da postoji žalba "onih koji su održali nelegalnu skupštinu".

"Ne mogu vjerovati da se toliko čeka odluka za koju ne znamo ni ko se žalio, te ću biti primoran da dam ostavku na mjesto predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske i potpredsjednika Rukometnog saveza BiH jer ne želim da budem talac ovakvog stanja", rekao je Umičević.


On u saopštenju naglašava da je zbog takve situacije Savez blokiran, te da su samo ličnim i zalaganjem Upravnog odbora uspjeli da pokrenu prvu i drugu Ligu Republike Srpske, Ligu BiH, te da promijene komesare.

"Takođe, tražim da Rukometni klub `Borac` pokrene inicijativu za formiranje novog područnog saveza, jer je dosadašnji privatna nevladina organizacija koja nikome nije polagala račune, gdje pojedinci imaju po pet glasova u Skupštini. Došlo je vrijeme da se `Borac` nešto pita u područnom savezu, ali i da preuzme odgovornost", rekao je Umičević.

On je ponovio da će, ukoliko navedena pitanja ne budu riješena do ponedjeljka, podnijeti neopozivu ostavku i da će zahvaliti svima na podršci, posebno članovima Upravnog odbora i članovima Skupštine.

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ACDC

Čovjek zalutao

Ruska Duma

Nemoj Marinko,propašće rukomet ako ti odeš.

Ja

Kako neko može podnijeti ostavku na mjesto na koje nije ni izabran 😁😉

Vule

Velika šteta

Kopre Nedri

Pravda za Marinka

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC