• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje Evroliga! Obradović: Jurićemo formu

Autor mondo.rs

U četvrtak i petak na programu su utakmice 1. kola elitnog kontinentalnog takmičenja. Real brani titulu, Fenerbahče u problemima.

 Evroliga počinje nova sezona Izvor: MN PRESS

Željko Obradović proletos nije uspeo da na Fajnal foru u Beogradu osvoji jubilarnu 10. titulu klupskog prvaka Evrope, a pred meč protiv Gran Kanarije na startu Evrolige kaže da ne može ni da pretpostavi kakvi su dometi Fenerbahčea u novoj sezoni.

"Videćemo u maju i junu, kada se inače svode računi. Verujem da imam ekipu koja može da zadrži Fenerbahče u vrhu Evrolige i turskog prvenstva", rekao je Obradović za "Sportski žurnal".

Prethodnih godina je Fener uvek važio za jednog od najvećih favorita elitnog takmičenja, ali finansijski problemi ovog puta mu nisu dozvolili da se "razmaše" na tržištu, pa su umesto Vonamejkera, Nanelija i Tompsona dovedeni samo Žofri Lovernj i Tajler Enis.

Uz to je i pripremni period bio daleko od idealnog.

"Uglavnom smo bili nekompletni, jer su igrači bili u državnim timovima. Možda smo ukupno 10 dana bili svi na okupu... Još smo u fazi uigravanja i vraćanja na elemente koje smo imali do rastanka u junu. Nema druge nego da jurimo formu kroz utakmice i treninge".

Obradović je odlučno odbio da se upusti u prognoze...

"Time se bave navijači i novinari. Nedavno je u Barseloni bilo okupljanje evroligaških trenera i niko od kolega nije pričao o tome... Svaki od 16 klubova učesnika želi u plej-of".

Izvor: MN PRESS


Real Madrid braniće titulu "samo" bez Luke Dončića, koji je otišao u NBA ligu, ali sa potpuno oporavljenim Ljuljom i Kuzmićem i nekoliko novih igrača koji će pojačati konkurenciju.

CSKA je uvek kandidat za Fajnal for, ali ne pobuđuje strahopoštovanje kao nekada.

Baskonija gaji velike ambicije (iduće godine slaviće šest decenija od osnivanja i biti domaćin završnog turnira), dok Barselona sa starim liscem Svetislavom Pešićem vreba povratak na stare staze.

Olimpijakos je angažovao trenera Dejvida Blata, podmladio i ubrzao tim.

Žalgiris je zadržao Šarunasa Jasikevičijusa i većinu igrača iz sjajne prethodne sezone, Panatinaikos i Himki su ostali jaki, Efes i Makabi obavili ko zna koji "remont" u poslednjih nekoliko godina, Armani probao da dodatno unapredi svoju napadačku košarkašku filozofiju...

ABA ligu će posle perioda koji su obeležili Crvena zvezda, ranije Partizan i Cedevita, predstavljati Budućnost, Darušafaka će učestvovati kao osvajač Evrokupa, dok se Gran Kanarija kvalifikovala kroz špansko prvenstvo.

Konačno, tu je i Bajern, novi šampion Nemačke, kome je dodeljen dvogodišnji "vajld kard".

Bavarci bi sa Vladimirom Lučićem, Stefanom Jovićem, Nemanjom Dangubićem i trenerom Dejanom Radonjićem - nažalost, ne i povređenim Milanom Mačvanom - mogli da srpskim ljubiteljima košarke popune emotivnu prazninu, kada se četvrtkom i petkom uveče budu igrale utakmice Evrolige bez crveno- i crno-belih.

PAROVI 1. KOLA

četvrtak

CSKA - Barselona 19.00
Panatinaikos - Makabi 20.00
Bajern - Efes 20.30
Real - Darušafaka 21.00

petak

Budućnost - Armani 18.45
Himki - Olimpijakos 19.00
Žalgiris - Baskonija 19.00
Fenerbahče - Gran Kanarija 19.45

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC