• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakve slike pravi jedina ČETVOROSTRUKA kamera

Autor mondo.rs

Testirali smo prvi telefon sa četiri kamere u Milanu, gde je i održana premijera Galaxy A9 smartfona.

 Kakve slike pravi jedina ČETVOROSTRUKA kamera Izvor: MONDO portal

Samsung nas je sve iznenadio predstavljanjem prve četvorostruke kamere na mobilnom telefonu, koja ima četiri sočiva, povezana na poseban način, tako da je podržano optičko zumiranje, široko kadriranje, dodavanje i doziranje bokeh efekta uživo, kao i fotografisanje u svim uslovima osvetljenja, zahvaljujući velikom otvoru blende jedne od kamera.

O kamerama smo detaljno pisali u najavi Samsung Galaxy A9 telefona, kad smo i rekli da je to četvorostruki sistem kamera rezolucije 24, 10, osam i pet megapiksela, uz podršku prednje kamere rezolucije 24 megapiksela.

Zadnja kamera podržava veštačku inteligenciju, koja registruje scenu i objekat fotografisanja i automatski određuje i podešava najbolje parametre za slikanje. Kamera Galaxy A9 podržava za sada 19 predefinisanih scena fotografisanja, ali verujemo da će ih Samsung dodavati sa nekim od sledećih ažuriranja operativnog sistema i opcija telefona.

Ono što je neobično na premijerama telefona jeste mogućnost, koju je MobIT dobio, a to je da odmah isproba kameru na delu - u Milanu, tokom premijere.

Samsung je napravio događaj ciljajući upravo na kameru, pa nam je drago da možemo da vam kažemo da prve slike izgledaju odlično. Softver kamere je prepoznatljiv Samsung-ov, a slike su ispale odlično, iako su, kako i sami vidite, nastale u nimalo idealnim uslovima osvetljenja.

Kamera je brza, precizna prilikom određivanja parametara fotografisanja, a ako ne volite da podešavate parametre, to vas ne zanima ili jednostavno tome niste vični - uključite AI asistenciju i bićete zadovoljni.

Kameru ćemo detaljnije testirati u drugoj polovini novembra, kad se Samsung Galaxy A9 očekuje u prodaji i kod nas. Sve detalje o telefonu, uključujući specifikacije pogledajte na linku, a cenu ćemo saopštiti naknadno, kad je Samsung formira za naš region. U svakom slučaju očekujte da će ona biti viša od 350 evra, koliko će kod nas koštati Galaxy A7 smartfon, koji je po poziciji i specifikacijama odmah ispod Galaxy A9 telefona.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Galaxy A9 Official TVC: 4x fun with the world's first quad camera
Izvor: Samsung

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS