• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPEKTAKL U DRVARU: Golman-političar zabio het-trik

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Načelnik opštine Grahovo još jednom se proslavio na fudbalskom terenu, ali ovog puta pred protivničkim golom.

 Golman - političar Duško Radun het-trik na meču Borac - OFK Banjaluka - Drvar - Grahovo Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Duško Radun, golman FK Borac iz Drvara koji se odlično snalazi u političkim vodama i načelnik je opštine Grahovo proteklog vikenda imao je sjajne rezultate na oba terena.

U subotu je na opštim izborima u BIH osvojio mandat u Skupštini Livanjskog kantona u FBiH, a dan kasnije proslavio se i na fudbalskom terenu.

Iako je ekipa Borca iz Drvara na svom terenu poražena od OFK Banjaluka rezultatom 4:3 on je postigao sva tri gola.

Sticajem okolnosti 43-godišnji golman o kojem je MONDO ranije pisao na ovom meču morao je u špic i to se u potpunosti isplatilo.

"Bilo je lijepo iako nisam srećan jer smo izgubili. Postigao sam gol za vođstvo 1:0, poslije i za 2:1, međutim, oni su uspjeli da preokrenu na 4:2, pa sam kasnije tek smanjio na 4:3“, rekao je Radun za MONDO.

On je dodao da se i u špicu osjeća kao na svom terenu.

"Cijeli život igram mali fudbal i često igram u polju. I na treningu sam igrač, rijetko kada u posljednje vrijeme branim na treninzima. Ovo nije prvi put da zaigram kao špic, jer sam 2006. godine kada se Borac iz Drvara takmičio u prijedorskoj regiji odigrao čitavu sezonu kao napadač i zabio 30 golova", objašnjava Radun.

Publika u Drvaru proteklog vikenda gledala je njegove majstorije pred protivničkim golom, ali golman-napadač je ipak prilično skroman.

"Imao sam dvije prilike da riješim utakmicu, obje kod rezultata 2:1 za nas. Da sam postigao gol, možda bi ishod bio drugačiji".

Na pitanje gdje je lakše, među stativama ili u napadu Radun kaže:

"Sad mi nekako i odgovara ovo u napadu, pravo da ti kažem. Nekako mi u ovim godinama lakše da se namjestim u napadu, s obzirom na svoju visinu i građu, pa spustim loptu nekom ili namjestim sebi priliku, nego da se bacam (smijeh)“.

Iskusni fudbaler koji je od ulaska u politiku mnogo uradio za svoj rodni kraj, što su prepoznali i birači na posljednjim izborima, pokazao je i u nedjelju da je izuzetan sportista i čovjek.

Pri vođstvu njegove ekipe sudija je zbog prekršaja nad njim dosudio jedanaesterac, ali ga je na insistiranje samog Raduna poništio.

"U toj akciji ishitreno sam reagovao i nakon prekršaja tražio penal i sudija ga je dosudio, vjerovatno malo i na moje iskustvo. Međutim, uvidio sam da sam pogriješio i da nije bilo u šesnaestercu pa sam to i priznao a sudija je onda poništio penal. Uvijek sam se borio za našu omladinu i trudio da mi svojim primjerom budemo uzor djeci i želio sam da tako bude i ovaj put“, objasnio je svoj potez Radun na kraju razgovora za MONDO.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC