• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK Borac m:tel: Baki staje u Banjaluci

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

"Ne znamo mnogo o njima, ali očekujem dobar rezultat“, kaže trener Bojan Unčanin. "To što ih ne znamo biće nam dodatan motiv da odigamo 150 odsto“, uvjerava rukometaš Borca Bojan Rađenović.

 Čelendž kup drugo kolo najava RK Borac m.tel - RK Baki trener Bojan Unčanin igrač Bojan Rađenović Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Rukometaši Borca u subotu i nedjelju u banjalučkoj dvorani Borik odigraće dvomeč drugog kola Čelendž kupa protiv azerbejdžanskog Bakija.

Dogovoreno je da se obje utakmice odigraju u Banjaluci kako bi se smanjili troškovi predstavnika BiH u ovom takmičenju.

U taboru Borca m:tel optimisti su pred dvomeč za Bakijem.

"Lijepo je imati ponovo imati evropsku utakmicu u Bnajaluci. Borac nije dugo igrao evropske utakmice, bez obzira na SEHA ligu, što je nešto sasvim drugo. Opet smo tu, lijep trenutak za nas i sigurno da ćemo pokušati da uradimo sve da se plasiramo u drugi krug, to bi bilo dobro za ove mlade momke. Nisam ih nešto ispitivao, ali mislim da ih dosta nikada nije igralo evropsku utakmicu. Mislim da će ovo biti dobar debi za njih sve. Nisu imali priliku da to igraju, nadam se d aće svi dati svoj maksimum i mislim da imamo dobre šanse da se nađemo u trećem kolu Čelendž kupa", rekao je Unčanin.

On je priznao da nema mnogo informacija o protivniku, ali smatra da to ne smije biti prepreka njegovim igračima da dođu do dobrog rezultata. 

"Golman Beširević neće moći da igra, obnovio je povredu ruke. Mijatović trenira poslije dosta vremena, tu je sa nama desetak dana, danas ćemo odlučiti da li će moći da igra"

"Mi smo favoriti jer smo domaćini. Oni možda imaju prednost jer vjerovatno imaju više informacija o nama, pošto naših utakmice i sve se moglo pronaći na internetu na Youtubeu. Mi nismo uspjeli pronaći nijednu njihovu utakmicu. Imamo nešto o pojedinim igračima, ali ne sad u dresu ove ekipe. Imaju 3-4 reprezentativca. Imaju dva stranca, jedan je Ukrajinac jedan Rus.  Nisu naivna ekipa sigurno, bili su prvaci države, nisu bili ni drugi ni treći ni četvrti. Sigurno da ih nismo potcijenili. Vjerujem da će ova prva utkamici biti rezultatski i neizvjesnija, dok mi ne vidimo protiv koga ćemo igrati. U drugoj ćemo već imati više informacija tako da ćemo moći neke taktičke stvari odraditi. Neće ovo biti prvi put da igramo s nekim o kome nemaš informacija. To se deševalo svima nama u karijerima. Neke stvari se se mogle spriječiti da smo imali više informacija, ali dobro, ima teren, i u toku će se vidjeti neke stvari“, istakao je Unčanin.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Trener Borca ističe da ekipa Bakija nije bezazlena, a s obzirom na geografski položaj Azerbejdžana, da bi s emogao očekivati uticaj ruske škole.

"Rusija je bila rukometna velesila i sigurno da je imala nekog uticaja. Ukrajina ima dobar rukomet, sigurno je da oni nisu u nekom zaostatku u razvoju rukometa. Možda nemaju neki ekstra kvalitet igrača, ali sigurno da znaju šta treba da rade. Nisu laici.  Meni je žao, dali smo sve od sebe da nađemo neke utakmice, ali nismo uspjeli. Ali sutra ćemo sve vrlo jasnije znati“.

Rukometaši Borca nisu imali dobru uvertiru za meč Čelendž kupa pošto su na startu prvenstva BiH poraženi od novajlije Sloge iz Gornjeg Vakufa. Unčanin uvjerava da će njegova ekipa sutra i prekosutra odigrati mnogo bolje.

"Sigurno da nijedna ekipa ne voli da izgubi na startu pogotovo pred evropsku utakmicu. Jesmo je pomjerili tri dana ranije, htjeli smo dosta da napravimo u toj utakmicu, nažalost, nismo. Odigrali smo prosječnu utakmicu za nas, rekao bih. Mogli smo i pobijediti, nedostajalo je malo i sreće. Žao mi je što nismo počeli prvenstvo na vrijeme, kasnili smo 25 dana. Forma nam je varirala, bili smo dobro tempirani, imali dobre turnire i utakmice, žao mi je što se to sve ispomjeralo. Nporaz nije ostavio traga na nama, dobro smo trenirali i mislim da ćemo sutra i prekosutra pokazati puno bolja izdanja i napraviti dobar rezultat“, zaključio je Unčanin

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

S tim se složio i rukometaš Borca m:tel Bojan Rađenović.

"Mnogo nam znači ova sljedeće utakmica baš iz tog rrazloga što nismo dobro otvorili prvenstvo. Sigurno da nam ove utakmice znače usmislu podizanja forme i samopouzdanja, vjerujem da ćemo dati sve od sebe i da će rezultat biti pozitivan“, rekao je Rađenović.

On smatra da bi nepoznavanje protivnika moglo čak donijeti nešto pozitivno.

Banjaluka i Borac dobri domaćini

"RK Borac je uložio maksimalan napor da ugostimo Baki na najvišem nivou, da Banjaluka bude dobar domaćin, ali naravno nadam se da će otići iz Banjaluke bez bodova, odnosno bez plasmana u naredni krug", rekao je direktor RK Borac m:tel Vladimir Branković.

"Mislim d aje u jednu ruku i dobra stvar. Nema potcjenjivanja svakako, ali ne znajući ništa o njima moramo 150 odsto da idemo na pobjedu, da tako uđemo u utakmicu. Mislim da smo kvalitetnija ekipa i nadam se da ćemo to dokazati na terenu“, rekao je Rađenović i podvukao da bi utakmicu moglo da presudi iskustvo Borčevih igrača.

„Može biti presudan individualni kvalitet.  Mislim da imamo više iskustva u igranju evropskih utakmica, imamo dosta iskusnijih igrača i reprezentativaca. Mislim da je tu naša šansa, na iskustvo da ih dobijemo i na raspored naših igrača“, rekao je Rađenović.

Utakmice između Rk Borac m:tel i RK Baki igraju se u subotu i nedjelju u istom terminu od 19.00 časova, a cijena ulaznice je 3 KM.

IZ RK Borca je saopšteno da ulaznica važi za subotnji ili nedjeljni meč, odnosno njen izgled je isti, ali jedna ulaznica važi za jedan dan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC