• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac zakoračio u treće kolo EHF Čelendž kupa!

Autor mondo.ba

Banjalučani su demolirali azerbejdžanski Baki 36:19 (15:10) u prvom duelu drugog kola Čelendž kupa i ako se ne dogodi senzacija u nedjelju opet u dvorani "Borik", igraće u novembru dvomeč sa Vogošćom, vicešampionom Bosne i Hercegovine.

 EHF Čelendž kup: Baki - Borac 19:36, prvi meč Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

U Banjaluci se opet igra evropski rukomet!

Poslije tri godine i neuspješnog turnira za plasman u Ligu šampiona, a potom i poraza od holandskih OCI Lajonsa u trećem kolu EHF kupa, Borac m:tel je ponovo nastupio u međunarodnim takmičenjima.

U okviru drugog kola Čelendž kupa protiv azerbejdžanskog Bakija, koji je zbog ušteda Banjalučana pristao da oba meča odigra u Boriku (subota i nedjelja u 19 časova), crveno-plavi su u prvom dijelu stekli pet golova prednosti - 15:10.

Izabranici Bojana Unčanina su prethodno najavili pobjedu u dvomeču i plasman u narednu rundu iako nisu uspjeli da pronađu adekvatne informacije o prvaku Azerbejdžana.

Ipak, poslije prvih 30 minuta u dvorani "Borik" stigli su do ubjedljive prednosti.

Furizono su crveno-plavi ušli u meč i poveli sa 4:0 u petom minutu, da bi se gosti iz Bakua uspjeli konsolidovati i do sredine prvog dijela prepoloviti zaostatak (8:6).Međutim, do odlaska na odmor "raspucao" se Bojan Rađenović i odveo Banjalučane do pristojne zalihe pogodaka.

Upravo je lijevo krilo Borca m:tel bio najefikasniji u prvom dijelu sa osam postignutih pogodaka, dok je isto toliko odbrana na golu uknjižio Bojan Ljubišić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

U nastavku su Banjalučani dodatno pojačali odbranu i krenuli da rešetaju mrežu azerbejdžanskog golmana Huseina Gafarova, pa je prednost konstatno rasla i brzo dostigla dvocifrenu razliku.

Najčešća razlika u drugom dijelu je bila "plus 15" i već na osam minuta kraja počelo je slavlje oko hiljadu Banjalučana, koji su se radovali ne samo pobjedi već i prolazu u narednu rundu, gdje Borac m:tel očekuje dvoboj sa Vogošćom u novembru.

Pod uslovom da se u nedjelju na istom mjestu u hramu banjalučkog rukometa ne dogodi neko ogromno čudo i Azerbejdžanci nadoknade 17 pogodaka razlike.

Poljednji trzaj gostiju da smanje veliku prednost desio se u finišu kada su povezali dva gola s dva igrača više, međutim, Unčaninovi momci su ekspresno odgovorili sa četiri pogotka za više nego ubjedljivih 36:19.

Prvo ime u banjalučkom taboru bio je Bojan Rađenović sa devet golova, dok je golman Bojan Ljubišić uknjižio 12 odbrana.

Na drugoj strani, kod tim iz Azerbejdžana Husein Gafarov je sakupio sedam uspješnih intervencija, a prvi golgeter ekipe bio je Sergej Dubovik sa pet postignutih pogodaka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC