• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjova poruka Fiorentini: Dajem 60 miliona za Nikolu

Autor mondo.rs

"La Nazione" navodi da je Portugalac tražio da već u petak Fiorentini stigne ponuda od 60 miliona evra za srpskog fudbalera, što se i dogodilo.

Sportska priča dana u jutrošnjem izdanju dnevnika "La Nazione", lista osnovanog pre 159 godina u Firenci, posvećena je reprezentativcu Srbije i asu Fiorentine, Nikoli Milenkoviću.

U tekstu štampanom na dve strane navodi se da je Mančester junajted i jutro posle pojavljivanja menadžera Žozea Murinja na tribinama stadiona u Podgorici, gde je u četvrtak uveče gledao utakmicu između Crne Gore i Srbije, poslao Fiorentini 60 miliona evra vrednu ponudu za 21-godišnjeg defanzivca i da je ona uveliko – odbijena!

"La Nazione", u čijem fokusu su prevashodno teme vezane za život u Firenci i ostalim gradovima Toskane, navodi da se Portugalac "u tolikoj meri bio impresioniran igrom visokog Beograđanina" da je tražio da klub pošalje zvaničnu ponudu i pre njegovog povratka u Englesku, što se navodno i dogodilo.

Autor teksta navodi da se Murinjo, koji je utakmicu gledao u društvu legendarnog jugoslovenskog fudalera Predraga Mijatovića, potrudio da Milenkovićev menadžer bude obavešten o njegovoj nameri da transfer bude realizovan već narednog januara, a kada je sa druge strane dobio pozitivan signal, zatražio je i da budu započeti pregovori sa Fiorentinom.

Izvor: MN PRESS



"La Nazione" navodi da se Milenkovićev menadžer pojavio u prostorijama kluba u petak u toku dana i pred izvršnog direktora Mario Konjinija izneo ponudu za igrača koji je na leto 2017. godine doveden iz Partizana za 5,1 milion evra (sudeći prema izjavi predsednika crno-belih, Milorada Vučelića).

Odgovor kluba u vlasništvu porodice Dela Vale bio je kratak: "Ne, hvala", navodi autor pozivajući se na pouzdane izvore, ali ne otkriva da li je razlog to što u Firenci ne žele da ostanu bez važnog igrača u jeku sezone ili ponuda jednostavno nije zadovoljila porodicu Dela Vale.

Milenković je u Firencu stigao posle sezone i po u prvom timu Partizana, u koji je "avanzovao" u januaru 2016. kod trenera Ivana Tomića, a napustio u julu 2017. nakon što je u finalu Kupa sa Crvenom zvezdom u Humskoj postigao jedini gol i doneo crno-belima "duplu krunu". Posle transfera vrednog 5,1 milion evra, 195 centimetara visoki Beograđanin potpisao je ugovor sa Fiorentinom do 2022. godine, na debi kod trenera Piolija čekao je do decembra 2017, a u prvom timu ustalio se već u februaru 2018. godine - iako je prošle sezone naizmenično igrao kao štoper i desni bek.

Ovog leta, nakon što je pružio zrele i sigurne partije u dresu Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji, odigrao je svaki minut u "ljubičastom" dresu u Seriji A i postao verovatno najviši desni bek u evropskom fudbalu.



Za kraj, "La Nazione" navodi da je Milenkovićev agent kao posrednik u ovoj fazi pregovora preneo poruku iz Mančestera koja glasi ovako:

"Spremni smo da se vratimo na pregovore još uvereniji u povoljan ishod".

Fiorentina je ove sezone najubedljiviji domaćin u Seriji A, sa sve četiri pobede na "Artemio Frankiju" uz gol-razliku 12:1. Juventus i Napoli su takođe osvojili svih 12 bodova kod kuće, ali uz devet postignutih i dva primljena gola. Problem su gostovanja sa kojih su ljubičasti vratili bod od mogućih 12 uz gol-razliku 2:5.

Pored Milenkovića, u poslednjoj liniji nastupa argentinsko-brazilski tandem štopera: kapiten Ernan Pecelja i Vitor Ugo, dok je uz levi bok standardan jedini Italijan, Kristijan Biragi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC