• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duža klupa Borca m:tel "dokusurila" Baki

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević Autori Nebojša Šatara

U banjalučkom taboru su zadovoljni ostvarenom ubjedljivom pobjedom nad azerbejdžanskim Bakijem u prvom meču Čelendž kupa koja je praktično osigurala prolazak u dalje takmičenje.

 Baki - Borac m:tel 19:36, izjave  Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučani su poslije tri godine u dvorani "Borik" zaigrali evropski rukomet i upisali ubjedljivu pobjedu kao nominalni gosti protiv šampiona Azerbejdžana - 36:19 (15:10).

Od samog početka pa do kraja, izabranici Bojana Unčanina su vodili i ako izuzmemo sredinu prvog dijela, gdje su gosti imali svoje momente, više nego zasluženo stigli na korak od plasmana u treće kolo gdje ih očekuje vicešampion Bosne i Hercegovine, ekipa Vogošće.

Unčanin je poslije meča najprije čestitao igračima Bakija na fer i korektnoj utakmici, još jednom se zahvalivši što su pristali da oba meča odigraju u Banjaluci i tako osim finansijskih troškova, omoguće crveno-plavima i da budu odmorniji za nastupe u Premijer ligi BiH.

"Čestitke gostima, koji su sportski i korektno odigrali meč. Osim toga hvala im što su pristali da odigraju u 'Boriku' obje utakmice i omoguće nam da lakše podnesemo zgusnut raspored u Premijer igi BiH, gdje već u srijedu igramo protiv Goražda", rekao je Unčanin.

Prema njegovim riječima, s obzirom na večerašnjih 17 razlike, u nedjeljnom revanšu će odmarati nekoliko iskusnijih igrača, a pružiće priliku i onima sa manjom minutažom.

"Možemo biti zadovoljni prikazanim, mada u prvom dijelu je bilo teže jer smo igrali protiv tima o kojem nismo znali ništa. Međutim, pretpostavljao sam da nam je duža klupa od Bakija i tražio sam da pojačaju ritam. Oni su u tome uspjeli i imamo lijepu zalihu za sutra, pa ćemo nekoliko igrača odmarati za srijedu i put u Goražde. Pružićemo šansu mladim igračima da upišu svoje prve minute u Evropi i skupe iskustvo za buduće nastupe".

Milan Dakić, doskorašnji rukometaš Metaloplastike iz Šapca, koji je ovog ljeta stigao u Banjaluku takođe je uputio čestitke Azerbejdžancima i zahvalio banjalučkoj publici na posjeti.

"Čestitao bih gostima na fer i korektnoj igri, mada su večeras bili formalni domaćini i zahvalio se publici koja je došla da nas bodri u popriličnom broju i nadam se da će doći i sutra da nas podrži", rekao je srednji bek juniorske selekcije Srbije.

"Lijepo je otvoriti takmičarsku sezonu sa ubjedljivim rezultatom mada se u prvih 30 minuta osjećao blagi grč u igri jer je bio prvi meč pred našom publikom. Mi novajlije nismo znali šta da očekujemo u našoj dvorani, ali lijepo je što smo uspjeli da ostvarimo ono što smo dogovorili u svlačionici i nadam se da će ovakav ishod biti i sutra", dodao je Dakić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Eldar Faradžov, trener azerbejdžanske ekipe, razumljivo nije bio u dobrom raspoloženju, ali je izrazio nadu da će se u nedjelju predstaviti u boljem svjetlu.

"Borac je večeras prikazao veoma dobru igru, dok smo mi nastupili u poprilično izmijenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu. Nije ovo izgledalo dobro, nešto bolje u prvom poluvremenu, ali ćemo se potruditi da sutra (nedjelja) popravimo utisak", rekao je šef struke Bakija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC