• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedna pobeda i titula: Đoković caruje Kinom

Autor mondo.rs

Najbolji srpski teniser pobedom nad Bornom Ćorićem osvojio 72. trofej u karijeri, 32. masters i četvrti u Šangaju

Najbolji srpski teniser pobedom nad Bornom Ćorićem osvojio 72. trofej u karijeri, 32. masters i četvrti u Šangaju

Novak Đoković caruje Kinom.

Pokorio je Šangaj, četvrti put u karijeri. Posle 2012, 2013. i 2015, najbolji teniser Srbije osvojio je titulu na mastersu i 2018. godine.

Novak Đoković je u finalu savladao Bornu Ćorića, 19. igrača sveta, u dva seta - 6:3, 6:4 posle 96 minuta igre.

Srpski as je 18. pobedom u nizu stigao tako do 32. titule na turnirima ATP serije 1000, i približio se samo na korak rekorderu Rafaelu Nadalu, koji ih ima 33.

On je nastavio pobedničku seriju u drugom delu sezone, pa je titulama na Vimbldonu, Sinsinatiju i US Openu dodao i pehar u Šangaju.

Demostrirao je u Kini maestralan tenis, igrao gotovo bez greške, završio turnir bez izgubljenog seta, a poseban kuriozitet je u tome što rivalima nije prepustio nijedan gem na svoj servis.

Identično je igrao i u finalu. Ćorić jeste stigao do prve borbe za pehar na mastersima u karijeri velikom pobedom nad Rodžerom Federerom, ali protiv Đokovića nije imao šta da traži. Mladi Hrvat pružio je maksimum, svestan da nema šta da izgubi na tom meču, u nekoliko navrata prikazao da ima "štofa" za velika dela u budućnosti, ali za perfektnog Đokovića bio je samo još jedna "crtica" u nizu (Ćorić je imao 38 neiznuđenih greški, a Đoković 17).

Đokoviću je to bila ukupno treća pobeda u karijeri protiv Ćorića, u isto toliko odigranih duela.

Novak Đoković sada ima 7.445 poena, napravio je i skok na ATP listi, smenio je Rodžera Federera na drugom mestu (6.260) i sada juri Nadala na čelnoj poziciji svetske liste. Španac sada ima samo 215 ATP poena više (7.660) i Đoković bi mogao da ga pretekne već na mastersu u Parizu, koji startuje 29. oktobra.

Novak
Izvor: Youtube/ATPWorldTour

TOK MEČA

DRUGI SET

6:4 - Posle sat i 36 minuta igre Novak Đoković stiže do pobede i ukupno četvrtog pehara na mastersu u Šangaju posle 2012, 2013. i 2015. godine.

5:4 - Novak je imao tri meč lopte na servis Ćorića, ali je Hrvat uspeo da ih sve spasi i produži meč

5:3 - Posle brzog gema koji je Ćorić osvojio na svoj gem, Đoković demonstrira silu. prikazao je šarenolik arsenal i svaki od udaraca bio je savršen.

4:2 - Uspeva Nole da održi prednost, uprkos tome što se u šestom gemu susreo sa prvom brejk loptom. Ćorićeva teorija da mora da igra na sve ili ništa umalo nije slomila Đokovića...

3:2 - Novak održava prednost. Svoj gem dobio je za nešto više od minut, a na servis rivala opet je bio sjajan. Naterao je Ćorića na još jednu bespoštednu bitku, pa se žestoko oznojio da dobije gem, i to na razliku.

2:1 - Koristi Novak svo raspoloživo "oružje", a posle ubedljive potvrde brejka, imao je priliku da dodatno uveća vođstvo, ali se Hrvat "iščupao". Đoković nije iskoristio četiri brejk lopte u najdužem gemu na meču koji je trajao preko 13 minuta. Ćorić ostaje u igri, jer bi dva brejka zaostatka praktično značili nemoguću misiju

1:0 - ODMAH NOVAK PRAVI BREJK! Koristi dobar talas Nole i nervozu protivnika, a onda mu je Ćorić na brejk loptu poklonio gem, jer je zicer posle "balona" Đokovića umesto "kucanja" u polje isterao u aut... Opsovao je sočno Borna posle velike greške, svestan da je šteta ogromna kada se igra protiv vrhunskog tenisera kakav je Novak

Da li smo sada bliži odgovoru na pitanje ko je sledeći šampion Šangaja?

PRVI SET

6:3 - Posle 38 minuta igre Novak stiže do vođstva od 1:0 u setovima. Ćorić je u poslednjem gemu prvog seta bio veoma agresivan, ali i precizan, ali je Novak stigao sve, a rivalu nije prepustio niti jedan poen.

5:3 - Borna produžava set, dobija gem na svoj servis bez izgubljenog poena

5:2 - Potvrđuje Đoković brejk, iako mu nije bilo lako. Ćorić je "stisnuo" Novaka posle izgubljenog gema, naterao ga na tri greške iz bekheda (40:0), ali je nakon toga Đoković najpre bio sjajan na mreži, a potom sa osnovne linije, kada je poslao Hrvatu duboku loptu koju je izbacio u aut.

Ćoriću je ukazana pomoć i to tako što mu je skinut bandaž sa butine...

4:2 - BREJK ĐOKOVIĆA! Mnogo se potrudio Nole i uspeo je. Iskoristio je prvu brejk šansu i stigao je do prednosti. Iskoristio je Đoković dve greške Ćorića iz forhenda (30:0), a onda nanizao tri greške, ali ga to nije omelo. U finišu je bio veoma stpljiv, spasao je gem loptu Ćorića, a onda sa dva "projektila" naterao Bornu da izbaci lopte u aut. Ćorić je odmah nakon izgubljenog gema zatražio i pomoć fizioterapeuta, verovatno zbog butine desne noge, na kojoj ima bandaž.

3:2 - Mirno i sigurno deluje Đoković, iako ga Ćorić tera da igra na najvišem nivou. Hrvat je bez izgubljenog poena dobio drugi gem na svoj servis, a Srbin mu je uzvratio istom merom. Posle sjajne dvoručne bekhend paralele, koja je "liznula" mrežu i pala tik pored linije, Borna je uspeo da vrati loptu, ali ju je Đoković u trku poslao na drugi deo terena (30:0). Nakon toga osvojio je sigurno još dva poena, iako ga prvi servis nije služio.

2:1 - Borna pokazuje veliki respekt prema Novaku, ali i demonstrira odličan tenis. Igra se veoma agresivno, a Đoković za sada je gotovo bez greške. Samo jednom nije ubacio prvi servis, dok je sa osnovne linije perfektan.

1:0 - Novak savršeno počinje meč, servis ga perfektno služi, a rivalu je prepustio samo jedan poen

Đoković je izabrao da prvi servira

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC