• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova teška povreda Del Potra: Nemam snage ni da mislim!

Autor mondo.rs

"Osećam se jako loše. Pretrpeo sam snažan udarac, koji me je ostavio bez trunke snage", rekao je Argentinac, koji je u karijeri već propustio tri sezone zbog problema sa šakama.

Malo koju veliku karijeru sputale su povrede kao onu koju živi Huan Martin Del Potro.

Teniser koji je propustio tri godine zbog operacija obe šake, ovog puta moraće na dugu pauzu zbog naprsnuća čašice desnog kolena!

U narednim danima lekari bi trebalo da procene koliko će Argentincu biti potrebno da se oporavi i vrati na ATP tur, mada je za sada izvesno da se neće vraćati na teren pre 2019. godine.

"Ovo je veoma težak trenutak. Osećam se jako loše. Pretrpeo sam snažan udarac, koji me je ostavio bez trunke snage. Teško mi je i da pomislim na novi period oporavka, nisam očekivao da mi se ovako nešto dogodi", rekao je Del Potro, koji se pred novinarima pojavio sa longetom oko kolena desne noge.

On je kost kolena povredio prošlog četvrtka u meču četvrtfinala Mastersa u Šangaju, zbog čega je na kraju prvog seta (5:7) morao da preda kasnijem finalisti Borni Ćoriću. Del Potro je uprkos očiglednim bolovima i nemogućnosti da se kreće, insistirao da nastavi meč i dva puta tražio pomoć fizioterapeuta, a po povratku u Argentinu sačekala ga je zloslutna dijagnoza - doživeo je povredu, koja kasnije može da izazove probleme i sa ligamentima kolena i sa butnom i potkoleničnom kosti.

Utoliko, nakon što istekne neminovno mirovanje od tri nedelje tokom kojih će njegova desna noga biti isključivo u ispruženom položaju, Del Potro će u dogovoru sa lekarima odlučiti da li će nastaviti oporavak terapijama ili hirurškom intervencijom.

On je ove sezone beležio izvrsne rezultate, stigao do polufinala Rolan Garosa i finala US opena, ali bio te nesreće da naleti na Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, mada je pre toga do prve masters titule stigao velikim preokretom u meču sa Rodžeom Federerom u Indijan Velsu.

Posle Njujorka stigao je do finala u Pekingu, gde ga je umornog i prehlađenog pobedio Nikoloz Basilašvili, a kada se posle dva dana odmora pojavio u Šangaju i savladao Rišara Gaskea posle dva sata velike borbe u drugoj rundi, očekivalo se da će na talasima dobre forme nastaviti ka završnici…

Dogodilo se suprotno. Prilikom jedne promene pravca napravio je neprirodan trzaj kolenom i završio sezonu na četvrtom mestu ATP liste, uz podsećanje da je u avgustu prvi put u karijeri stigao do treće pozicije na svetu.



Del Potro je 2009. na US openu pobedio Nadala u polufinalu, pa prekinuo petogodišnju Federerovu dominaciju na "Flašing medouzu" i u nezaboravnom finalu u pet setova osvojio prvu gren slem titlu u karijeri. Ličilo je tada da će Nadal, Federer, Novak Đoković i Endi Marej dobiti petog dostojnog rivala, ali je Delpo već narednog januara morao na operaciju zgloba desne šake zbog čega je propustio celu sezonu i zaigrao tek početkom 2011. godine.

Novi uspesi stigli su brzo - na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine pobedio je Đokovića u borbi za bronzu, nakon što je u polufinalu izgubio od Federera u najdužem meču ikada na dva dobijena seta (6:3, 6:7, 17:19 - četiri sata i 26 minuta).

Naredne sezone probio se među pet najboljih i stigao do polufinala Vimbldona, ali kada je u januaru 2014. trebalo da usledi njegov finalni uspon ka vrhu - dogodila se nova pauza! Ovaj 198 centimetara visoki server iz Tandila morao je na operaciju zgloba leve ruke, s tim da je ovog puta pauzirao dve godine.

Novi početak usledio je 2016, ponovo su Olimpijske igre bile "ono" takmičenje koje mu je pomoglo da pobedi najveće i pronađe zagubljeno samopouzdanje, eliminisao je Đokovića i Nadala, ali stao pred Marejem u finalu, naredne godine vratio se među polufinaliste na "mejdžorima" i stigao do 20. ATP titule, sve dok ove sezone nije doživeo novu tešku povredu u periodu karijere kada je igrao možda i najzreliji tenis.

Delpo, srećno i vrati se što pre!

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Misirac

Delpo je sila od čoveka!!! Strašna ljudeskara!! Želim ti brz oporavak!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC