• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je Srbija dobila štoperski tandem na duže staze?

Autor mondo.rs

Mladen Krstajić redovno ukazuje poverenje tandemu Milenković - Veljković.

 Da li je Srbija dobila štoperski tandem na duže staze? Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Nikola Milenković (21) i Miloš Veljković (23) prvi put u tandemu zaigrali su protiv Brazila, na Svetskom prvenstvu u Rusiji prošlog leta i od tada postali standardan štoperski par srpske reprezentacije.

Nisu briljirali protiv Nejmara i ekipe, jer su "orlovi" poraženi 0:2, ali su nagovestili potencijal koji Mladen Krstajić - i sam nekada centralni bek - očigledno želi maksimalno da iskoristi.

Posle čestih promena na štoperskim pozicijama - Bane Ivanović, Nenad Tomović, Matija Nastasić, Duško Tošić, Uroš Spajić, Jagoš Vuković, Slobodan Rajković, Stefan Mitrović - čini se da je Srbija dobila dvojicu fudbalera koji će ubuduće imati važnu ulogu u timu.

Od pomenute utakmice sa Brazilom, Veljković i Milenković redovno su nastupali u tandemu, osim protiv Rumunije u Beogradu (2:2), kada je umesto "rovitog" Milenkovića zaigrao Spajić.

Za oktobarske mečeve "orlova" u Ligi nacija, selektor je ponovo mogao da računa na mlade defanzivce, pa im je poverio maksimalan broj minuta u Podgorici i Bukureštu, a oni mu uzvratili partijama bez primljenog gola (2:0 protiv Crne Gore i 0:0 sa Rumunijom).

"Treba nam još malo vremena da se uigramo, ali već je vidljiv pomak na ove dve utakmice. Komuniciramo dosta, tako da možemo da budemo zadovoljni", istakao je Veljković posle meča u Bukureštu, a prenosi Sportski žurnal.

Pored dobrih nastupa za nacionalni tim, Veljković igra odlično za Verder u Bundesligi, a Milenković za Fiorentinu u Seriji A, doduše, kao desni bek. Dobra forma dvojice mladića svakako može da hrabri pred odlučujuće utakmice u Ligi nacija, ali i uliva optimizam za duži period.

Šta vi kažete o ovoj temi i da li mislite da je ovaj tandem "dobitna kombinacija" ili bi bolje bilo da igraju Spajić i(li) Vuković, odnosno vratiti Nastasića, Tošića i Ivanovića u reprezentaciju? Napišite nam u komentarima...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC