Vlahović vukao Srbiju "B" protiv Francuske

Autor:

U prijateljskoj utakmici U-23 selekcija "orlova" i "trikolora", francuska selekcija pobedila 4:2 u Staroj Pazovi. Istakao se visoki centarfor Fiorentine.

Vlahović vukao Srbiju "B" protiv Francuske Foto: MN Press

Duel "B" reprezentacija Srbije i Francuske (igrača od 1995. do 2000. godišta) u Staroj Pazovi bio je ovog ponedeljka organizovan sa idejom da Milan Obradović, pomoćnik "A" selektora Mladena Krstajića, proveri igrače koje je pozvao.

Posle tri dana zajedničkog rada, selekcija sastavljena od 21 reprezentativca Srbije izgubila je od rivala iz zemlje svetskog šampiona, mada će stručni štab imati i dobre utiske da prepriča Krstajiću.

SRBIJA - FRANCUSKA 2:4

"Devetka" našeg tima, Dušan Vlahović, dva puta je zatresao mrežu "trikolora" i oba puta donosio izjednačenja, ali su gosti ipak našli način da do kraja postignu još dva gola i da pobede.

Mladi centarfor Fiorentine, koji je nedavno debitovao u Seriji A na gostovanju Interu, postigao je prvi gol u 34. minutu, posle dobre akcije veziste Spartaka Nemanje Glavčića i asistencije Aranđela Stojkovića, beka Vojvodine. Vlahović je uklizao u petercu i bio precizan za 1:1.

Francuzi su u međuvremenu ponovo poveli, a Vlahović je drugi pogodak postigao pre izlaska iz igre, u 61. minutu, kada je napadač Vojvodine Ognjen Đuričin protrčao po desnoj strani, asistirao "devetki" Srbije, a on je iz drugog pokušaja zatresao mrežu za 2:2.Ovo je bio sastav koji je Milan Obradović okupio i vodio u oktobarskom mini-ciklusu:

GOLMANI: Nikola Vasiljević (Radnik), Dušan Marković (Rad).

ODBRANA: Dejan Đurić (Brodarac), Bojan Kovačević (Voždovac), Nenad Cvetković (Zemun), Aleksandar Vukotić (Beveren), Nemanja Takijaški (Spartak), Aranđel Stojković (Vojvodina).

SREDNJI RED: Njegoš Petrović (Rad), Nemanja Glavčić (Spartak), Nikola Eskić (Napredak), Marko Pantić (Bačka), Borko Duronjić (Voždovac), Aleksandar Srećković (Vojvodina).

NAPAD: Marko Mrkić (Radnički Niš), Ognjen Đuričin (Vojvodina), Slobodan Tedić (Čukarički), Filip Stuparević (Voždovac), Dušan Vlahović (Fiorenitna), Radovan Pankov (Radnički Niš),Viktor Lukić (Brodarac).

Ostale vijesti