• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Engleska je prva uspjela – TRI KOMADA u Španiji!

Autor mondo.rs

Ne samo da je postala prva reprezentacija koja je u Španiji dala "crvenoj furiji" tri gola u takmičarskoj utakmici, već je to učinila u prvom poluvremenu. Na kraju je, ipak, bilo 3:2.

Engleska je na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Rusiji stigla do polufinala, gdje je zaustavljena od strane Hrvatske. Mediji su ovaj rezultat ocijenili kao veliki uspjeh "gordog Albiona", ali i kao limit generacije koju sa uspjehom vodi Garet Sautrgejt.

Međutim, izgleda da su dometi Ostrvljana još veći, jer kako drugačije misliti poslije veličanstvene pobede usred Sevilje nad favorizovanom Španijom, koje je ne tako davno samljela Hrvate (6:0) na otvaranju Lige nacija.

"Kockasti" su sa minimalnim šansama za plej-of, Španija je i dalje prva, ali sada velike šanse za čelnu poziciju ima i Engleska, koja će u preostalom meču dočekati Hrvate, koji će sa druge strane isto u novembru biti domaćini Španiji.

Bilo je to u svakom slučaju prelijepo seviljsko veče za sve Engleze. Iako je utakmica završena 3:2, opasnost od gubitka bodova nije postojala...

Mančesterska veza proradila je u Sevilji poslije 16. minuta. As Junajteda Markus Rašford milimetarski precizno je proigrao saigrača, ali i fudbalera rivalskog Sitija, Rahima Sterlinga, a ovaj sa 12-13 metara topovskim udarcem pogodio pod prečku.

Raštimovana odbrana Španije nije predstavljala nikakav problem za napadače Engleske. Ponovo je "furija" kapitulirala u 30. minutu i to opet posle sjajnog pasa pored četvorice defanzivaca ekipe koja je prije samo mjesec dana demolirala vicešampiona planete.

Ovaj put je izuzetan pas poslao Hari Kejn, a strijelac je bio Rašford.

Ne pamti se kada je zadnja linija Španije igrala sa manje koncentracije. Potvrda ove teze je i gol koji je Engleska postigla u 38. minutu. Ros Barkli je preko odbrane poslao dubinsku loptu za Kejna koji se u punom trku ubacio, napadač Totenhema se odlično snašao, samo je proslijedio pas na "drugu stativu", a tamo je spreman bio Sterling – 3:0.

E, sad…

Ovaj rezultat nas je natjerao da potražimo kada je to Španija posljednji put primila tri gola za prvo poluvrijeme. Sjetili smo se duela na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, kada je Holandija demolirala "furiju" 5:1, ali je do odmora rezultat bio 1:1. Španci su četiri gola primili u drugom poluvremenu.

Međutim, četiri godine ranije, nekoliko mjeseci pošto je Španija prvi put postala prvak svijeta u Južnoj Africi, Lionel Mesi, Gonzalo Iguain i Karlos Tevez su za 24 minuta "napunili" gol Pepea Rejne. Goleada Argentine je počela u desetom i završila se u 34. minutu. Taj duel završen je pobjedom "gaučosa" 4:1. I bio je prijateljski…

Gubila je Španija kod kuće od Mađarske 1991. 4:2, Austrije godinu dana ranije 1:3, Engleske 1987. 2:4, ali se ne pamti kada je na svom terenu primila tri gola za prvo poluvrijeme…

NIKADA!

Takođe, Španija nikada kod kuće u takmičarskim utakmicama nije primila tri gola.

Katastrofa je, ipak, spriječena, jer je Pako Alkaser uspio da smanji na 1:3 u 58, a Alvaro Morata da u osmom minutu nadoknade skroz ublaži poraz. 

Grupa 2, "A" Liga nacija

Island – Švajcarska 1:2 (0:0)

TABELA: Švajcarska 6, Belgija (-1) 6, Island 0.


Grupa 4

Španija – Engleska 2:3 (0:3)

TABELA: Španija 6, Engleska 4, Hrvatska (-1) 1.


Grupa 3, "B" Liga nacija

Bosna i Hercegovina – Sjeverna Irska 2:0 (1:0)

TABELA: BiH 9, Austrija (-1) 3, Sjeverna Irska 0.


Grupa 2, "C" Liga nacija

Estonija – Mađarska 3:3 (1:1)
Finska – Grčka 2:0 (0:0)

TABELA: Finska 12, Grčka 6, Mađarska 4, Estonija 1.


Grupa 2, "D" Liga nacija

Luksemburg – San Marino 3:0 (0:0)
Bjelorusija – Moldavija 0:0

TABELA: Luksemburg 9, Bjelorusija 8, Moldavija 5, San Marino 0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC