• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Zasluženo. Džeko: Bili smo hrabri!

Autori mondo.ba Autori Fena

Selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki zadovoljan je igrom svojih izabranika u meču sa Sjevernom Irskom (2:0) i pobjedom koja je njegov tim dovela na prag plasmana u A diviziju.

Prosinečki je nakon sinoćnjeg trijumfa, trećeg u Ligi nacija, istakao da je utakmica bila teška, kako je i očekivao, ali da su njegovi igrači dali maksimum i zasluženo došli do pobjede.

"Teška utakmica. Sjeverna Irska je odlična reprezentacija koja je pokazala da može igrati sa svakim. Dali smo sve od sebe, odigrali taktički jako dobro. Moramo biti zadovoljni ovim nizom i prvim mjestom u grupi. Čestitam momcima, dali su sve od sebe", kazao je Prosinečki na pres-konferenciji.

Priznao je da su gosti u nekoliko navrata, agresivnom igrom bh. igrače natjerali na greške što, srećom, nije rezultiralo golom Sjeverne Irske.

"Znamo snagu Sjeverne Irske, pet šest godina igraju u istom sastavu. Njihov najveći kvalitet je taj centaršut, imali su nekoliko šansi, tri stative i sreća da nisu dali gol. No, mi smo dali sve od sebe i još jednom mogu samo čestitati svojim igračima", dodao je.

Kapiten "zmajeva" Edin Džeko bio je dvostruki strijelac, te tako popravio rekord kada su golovi u dresu BiH u pitanju. Sada ih na svom kontu ima 55.

"Dobra utakmica i zaslužena pobjeda. U prvom meču nismo bili na nivou, tako da smo sada željeli da pred našim navijačima, na našem stadionu odigramo puno bolje, da ih napadnemo s obzirom na to da su i oni ekipa koja hoće da igra fudbal i mislim da smo ih u tome onemogućili visokim presingom. Morali su igrati duge lopte koje smo mi 'pokupili'. Iako su imali tri stative, zasluženo smo pobijedili, uz malo sreće. Sreća prati hrabre, a mi smo bili hrabri", kazao je Džeko nakon meča.

Selektor Sjeverne Irske Majkl O'Nil nakon poraza svoje ekipe izjavio je da nije pretjerano razočaran, ali da je frustriran zbog propuštenih prilika svog tima.

"Nisam baš razočaran, ali postoji veliki nivo frustracije. Imali smo dvije dobre šanse koje nismo iskoristili, a prvi gol došao je nakon greške našeg mladog igrača. Kada imate iskusnog igrača kao što je Džeko, on to brzo kazni", kazao je O'Nil.

Iako više nemaju šansi nakon tri poraza, Irci će, po selektorovim riječima, u posljednjem kolu protiv Austrije takođe izaći s najboljim timom i pokušati doći do pobjede.

Priznao je da njegova reprezentacija nema dovoljan broj kvalitetnih igrača, ali da neće odustajati da pokušavaju doći do dobrih rezultata i sa ovim timom.

Do kraja takmičenja u grupi tri ostalo je da se odigraju još dvije utakmice. BiH će 15. novembra gostovati u Beču, dok će tri dana kasnije Sjeverna Irska dočekati Austriju.

BiH trenutno ima devet bodova, na drugom mjestu je Austrija sa tri, uz utakmicu manje, dok Sjeverna Irska na začelju i dalje nema bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC