• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanišević: Federer, Đoković, Nadal - najbolji ikad

Autor mondo.rs

Šamipon Vimbldona 2001. godine Goran Ivanišević smatra da su trojica prvoplasiranih igrača trenutno na ATP listi verovatno najbolja generacija svih vremena u tenisu

Goran Ivanišević u karijeri je osvojio samo jedan grend slem, ali na psoeban način koji se pamti. On je trijumfao 2001. na Vimbldonu, nakon što je pre toga tri puta poražen u finalu (1992. od Andrea Agasija i 1994. i 1998. od Pita Samprasa).

Pobedio je pre 17 godina Patrika Raftera u pet setova (6:3, 3:6, 6:3, 2:6, 9:7) i to nakon što je dobio "vajld" kartu, što se nikada ranije nije dogodilo.

"Zauvek će mi u sećanju ostati taj duel zbog navijanja koje je bilo kao na fudbalskom meču. Hteo sam posle da osvojim još neki pehar, ali je konkurencija bila izuzetna", izjavio je Ivanišević.

On je nastupao u eri velikana, pa su mu najviši dometi na ostalim grend slemovima ostali polufinale US Opena 1996, kao i po tri četvrtfinala na Australijan Openu i Rolan Garosu.

"Podelio sam svoje igračko doba sa velikim teniserima poput Pita Samprasa, Džima Kurijera, Borisa Bekera, Stefana Edberga i još nekim mlađim momcima koji su posle imali sjajne rezultate i zato mi nije bilo lako da osvojim još trofeja", naveo je bivši hrvatski as.

Ivanišević je rekao da je teško napraviti poređenje igrača iz njegovog vremena sa ovima koji sada nastupaju.

"Imao sam priliku da igram protiv svih - Ivana Lendla, Matsa Vilandera, Bjorna Borga, ali i protiv Rodžera Federera i Rafe Nadala. Teško je uporediti ih i odrediti koja generacija je bila najveća i koji teniser je najbolji u istoriji".

"Svaka generacija je jedinstvena i ima odlične igrače. Ali ovi sada možda igraju najbolje u istoriji. Verovatno je Federer najbolji od svih, a Nadal i Đoković ću deo najbolje generacije ikada viđene u tenisu", rekao je Goran Ivanišević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC