• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zagorac: Od Grobara samo pozitivna energija

Autor mondo.rs

Jedan od lidera nove ekipe Partizana dao je intervju zvaničnom sajtu Evrokupa i govorio o prvih par meseci u trofejnom klubu.

 Zagorac: Od Grobara samo pozitivna energija Izvor: MN PRESS

Rade Zagorac prošlog utorka je usmerio tim Partizana ka pobedi nad Zenitom u meču 2. kola Evrokupa, zabeleživši 16 poena, šest skokova, po pet asistencija i ukradenih lopti.

Nekadašnji kapiten Mege i kako sam kaže, navijač crno-belih od "malih nogu", tada je prvi put imao priliku da oseti kako je to kada se sjedine energije sa tribina i terena i naprave kombinaciju koja se mnogo puta u prošlosti pokazala neodoljivom za Partizanove "na papiru" kvalitetnije protivnike.

"Drago mi je da je prva utakmica kod kuće u Evrokupu ispunila očekivanja navijača i našeg tima. Atmosfera je bila neverovatna, navijači su osetili da nam je potrebna njihova podrška kako bismo izvukli iz sebe onakav napor i uspešno izneli pritisak, kakav sa sobom nosi utakmica protiv jake ekipe kao što je Zenit", rekao je Zagorac.

Podrška je bila glasna i "vatrena" tokom celog meča, ali ono pravo desilo se u trećoj četvrtini, kada je upravo on serijom ukradenih lopti poveo crno-bele u preokret.

Posle poena iz kontri i slobodnih bacanja, usledile su dve trojke Zagorca i dvorana je "eksplodirala".

"Ovo je bio prvi put da igram pred tolikim brojem navijača mog tima. Od Grobara sam dobio samo pozitivnu energiju i adrenalin, što mi je pomoglo da odigram najbolje što umem. Kada navijači osete da tim želi pobedu i da igra bez straha, postaju još glasniji i pružaju veliku pomoć. Tako igrači aktiviraju navijače, a navijači igrače. Na poluvremenu meča protiv Zenita smo imali odličan razgovor, znali smo da je potrebno samo malo kako bismo dobili željenu reakciju sa tribina i uspeli smo to da izazovemo".



"ZGRABIĆEMO ŠANSU"

Partizan u sredu od 20.45 gostuje Valensiji, jedinoj neporaženoj ekipi grupe C. "Godinama unazad imaju kvalitetan tim i 'kostur' koji je dugo na okupu. Drago nam je što možemo da igramo protiv ekipa kao što je Valensija, jer tako saznajemo na kom se nivou mi trenutno nalazimo. Ako nam se ukaže šansa da uradimo i nešto više, siguran sam da ćemo je zgrabiti".

Zagorac je dodao da su jake i neizvesne utakmice jedan od faktora koji doprinose igračkom i mentalnom napretku mlade ekipe crno-belih, koja je okružena kvalitetnim i iskusnim košarkaškim ljudima u stručnom štabu.

"Zahvaljujući svemu tome se u Partizanu brže 'odrasta' nego u nekim drugim klubovima".

Svestrani krilni košarkaš pričao je i Siju, Gagiću i Veličkoviću kao igračima koji su prošli više od ostalih i prenose im dragoceno iskustvo. Naročito su značajni saveti kapitena, koji je godinama igrao Evroligu sa Partizanom i Realom, kao i velika takmičenja sa reprezentacijom Srbije.

"Veličković je naš lider u svakom smislu te reči. Učio je od boljih, čvršćih i starijih igrača od sebe, a sada pokušava da te lekcije prosledi nama. Za svakog mladog igrača je od neprocenjive važnosti da u svlačionici ima nekoga kao što je Novica".

Zagorac je na kraju rekao da pobede nad jakim rivalima poput Zenita podižu ambicije i očekivanja, ali da uvek treba biti svestan ciljeva koji su postavljeni na početku sezone.

"Sve više od toga biće 'bonus'. Svesni smo da će biti i poraza, možda i ubedljivih, ali zato treba da radimo kako bismo dosegli konstantnost, neophodnu da na kraju uradimo ono što želimo".

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC