• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA liga 2: Produžetak odlučio bh. derbi

Autor mondo.ba

Sarajevski Sparsi zabilježili su treću pobjedu ove sezone u Drugoj ABA ligi i to protiv lokalnog rivala iz Bosne i Hercegovine, mostarskog Zrinjskog 75:73 (13:15, 23:22, 11:12, 14:12, 14:12).

 ABA liga 2: Spars - Zrinjski 75:73  Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Sarajlije su poslije produžetka slavile nad Mostarcima i tako ostavile "plemiće" bez ijednog trijumfa u aktuelnoj sezoni.

Gosti su veći dio utakmice u dvorani "Grbavica" imali prednost, čak i do 12 poena, do samog finiša četvrtog perioda kada su Sparsi izborili produžetak (61:61), da bi u dodatnih pet minuta uspjeli da stignu do teško izvojevane pobjede.

Prvak Bosne i Hercegovine doputovao je u Sarajevo s ciljem da prekine niz loših partija u ABA 2 ligi, gdje još uvijek nije uspio upisati pobjedu.

Mostarci su početkom susreta bili bolji protivnik, u jednom trenutku su imali prednost od deset poena razlike i mnogo bolje su rješavali svoje napade od protivnika. Međutim Sparsi serijom koševa pred kraj prvog poluvremena dolaze na samo poen zaostatka (37:36).

Nastavak meča donio je dosta ujednačenu igru, a Sparsi su do posljednjeg perioda igre stizali prednost protivnika.

Zrinjski je u posljednjim sekundama regularnog dijela susreta imao sve u svojim rukama. Pri vođstvu od dva razlike igrač Zrinjskog Aleksandar Sokolović promašuje dva slobodna bacanja, a njegov imenjak Todorović u skoku pravi faul koji je omogućio Sparsima da s linije za slobodna bacanja dođu do izjednačenja.

U produžetku Sparsi serijom poena odlaze na pet poena razlike. Prvak BiH do isteka vremena nije imao snage da učini nešto više i eventualno preokrene rezultat, pa je pobjeda pripala sarajevskom timu.

Ibrahim Durmo sa dabl-dabl učinkom od 14 poena i 11 skokova predvodio je domaćina, dok je kod Mostaraca najefikasniji bio Aleksandar Todorović sa 18 pogodaka. Marko Ramljak je ubacio 14 koševa, a Aleksandar Sokolović četiri poena manje.

Poslije četiri meča, Zrinjski je ostao prikucan za dno tabele sa skorom od 0-4, dok je Spars na trećem mjestu sa omjerom 3-1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC