• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei Mate 20 Pro: Specifikacije i svi detaljii

Autor mondo.rs

U Londonu su najavljeni Huawei Mate 20 i Mate 20 Pro, koji su doneli ozbiljna unapređenja gotovo svih opcija, pa i mogućnost da bežično napuni druge telefone!

 Huawei Mate 20 Pro: Specifikacije i svi detaljii Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Huawei je u Londonu najavio Huawei Mate 20 i Mate 20 Pro, od kojih će se samo drugi prodavati u Srbiji. U odnosu na Huawei Mate 10 seriju, ali i u odnosu na konkurente, ovi telefoni su izuzetan korak unapred, koji smo do sada u mobilnoj industriji malo puta videli. Huawei je nekako za godinu dana uspeo da poboljša gotovo sve - zvuk, ekran, povezivanje, punjenje, dizajn, ali i već dokazano najbolju smartfon kameru.

Na premijeri je najviše pažnje izazvala opcija bežičnog punjenja drugih telefona - jednostavno aktivirajte tu opciju, prislonite telefon, koji podržava bežično punjenje i on će početi da se puni. Baterija Mate 20 Pro ima 4.200 mAh i najbrže punjenje ikad, uz 40W punjač, koji se isporučuje zajedno sa uređajem i podržanim najbržim 15W bežičnim punjenjem.

Huawei nije štedeo pohvale na račun svog novog modela, pa je redom prozivao iPhone XS, iPhone XS Max, Galaxy S9, Galaxy Note 9 i druge konkurentske modele za bolje fotografije, brže punjenje, više memorije, brži rad sistema, manje zagušenje nakon 18 meseci i slično. Uglavnom sve je to potkrepljeno nekim od testova, pa pogledajte slike u našoj galeriji ili ponovo pogledajte Huawei Mate 20 premijeru na YouTube linku.

Što se kamere tiče, izostavljena je monohromatska, a novi trostruki sistem omogućava ultraširoke fotografije i 21:9 video, makro mod iz blizine već od 2.5 centimetara, unapređen HDR, kao i slikanje pod vodom na velikoj dubini, kad se koristi sertifikovana Huawei futrola. RGB kamera je 40 MPx, druga je rezolucije 20 MPx i podržava 3x zum, dok je optički stabilizovana kamera od 8 MPx i ujedno i telefoto. Otvori blende su f/1.8, f/2.2 i f/2.4, a Huawei i Leica se opet oslanjaju na Master AI opciju, koja razlikuje oko 1.500 scenarija slikanja i preko 5.000 objekata.

Prednja kamera je deo novog 3D sistema za otključavanje telefona, koji radi brzinom od 0.6 sekundi i ima RGB 24 MPx. Podržana je i opcija 3D selfija, kao i 3D Live Emoji, koji od lica korisnika prave animirane likove.

Ovog puta je moguće skenirati i objekte iz okoline, oživeti ih u 3D svetu, ubaciti u video ili sliku i podeliti preko Facebook mreže, što je relativno nova stvar i malo konkurenata je danas nudi.

Dodatne stvari o Huawei Mate 20 Pro rekli smo vam u ekskluzivnom prvom testu, u kojem ćete pronaći i naše utiske o ovom telefonu. Ako više volite specifikacije - pred vama su!

Huawei Mate 20 Pro specifikacije:

Ekran: 6.4 inča (16 centimetara), 19:5.9, OLED (1.440 x 3.120 piksela), oko 538 ppi, Corning Gorilla Glass, zakrivljeno staklo, HDR10 podrška, YouTube sertifikovan 
Čipset: Kirin 980 (2 x 2.6 GHz Cortex-A76 + 2 x 1.92 GHz Cortex-A76 + 4 x 1.8 GHz Cortex-A55), Mali-G76 MP10 GPU
RAM: 6 GB
Interna memorija: 128 GB + nano Huawei kartica
Kamera: Trostruka Leica, 40 MPx ultraširoka f/1.8 Laser AF, 20 MPx f/2.2 i 3x optički zum i AF, 8 MPx telefoto i OIS f/2.4 sa Laser AF, 4K video snimanje, LED blic, HDR, panorama, ulepšavanje, Master AI, Super Makro, Super Zoom
Selfi kamera: 24 MPx, f/2.0, 3D selfi, ulepšavanje lica
Baterija: Litijum-polimer 4.200 mAh, brzo punjenje 40W, bežično punjenje do 15W, bežično punjenje i drugih uređaja
Veličina: 157 x 72 x 8.6 mm milimetara
Težina: 189 grama
Operativni sistem: Android 9.0 Pie + AI i EMUI 9.0
Veze: GPS, GPS-A, Glonass, LTE 4.5G, 3G, GSM, Dolby Atmos, 3D kamera spreda, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.0, A2DP, LE, aptX, USB Type-C, USB Host
Ostalo: Skener otiska prsta u ekranu, kao i lica uz infrared senzor, stereo zvučnici, Single ili Dual (hibrid) SIM, zaštitna maska u kutiji, bežično punjenje drugih uređaja, GPU Turbo 2.0…
Cena: oko 1.050 evra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS