Poginuo Splićanin - huligan sa beogradskog derbija

Autor:

Na autoputu kod Ivanić Grada u blizini Zagreba poginuo je Ante Firić, poznat po učešću u neredima na utakmici Partizan - Crvena zvezda decembra prošle godine.

Poginuo Splićanin - huligan sa beogradskog derbija Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Ante Firić (27), javnosti poznat kao jedan od učesnika brutalne tuče u Beogradu na utakmici Partizana i Crvene zvezde decembra prošle godine, poginuo je u utorak na autoputu A3, kraj Ivanić Grada, piše zagrebački "Jutarnji list". 

Listu je potvrđeno da je Firić poginuo kada je pokušao da pretrči put, ali su na njega naletjela tri automobila(!).

Firić (na slici) je, navodi "Jutarnji, bio u grupi sa još nekoliko splitskih huligana koji su učestvovali u neredima na utakmici na stadionu Partizana u Beogradu. Poslije dogovora sa Tužilaštvom i priznanjem nedjela, oni su proveli nekoliko mjeseci u srpskom zatvoru, poslije čega su deportovani u Hrvatsku.

Firić je, dodaje se, i pre tog incidenta bio poznat policiji.

Navodi se da nisu poznati razlozi zbog čega je Firić pretrčavao put u ranim jutarnjim satima u utorak, kada je i poginuo.

Prema dosad utvrđenim podacima, automobil "hjundai" zagrebačkih oznaka prvi je udario u pješaka koji je, iz samo njemu znanog razloga, u zoru, pretrčavao autoput. Potom je na njega naletio i "sitroen C5" slovenačke registracije, koji se od siline udara odbio o stub i prevrnuo. Ali, tu nije bio kraj - na Firića je potom naletio i automobil "opel korsa".


Ostale vijesti