Borac m:tel žali zbog ostavke Umičevića

Autor:

Banjalučki Borac m:tel izražava žaljenje zbog ostavke koju je na mjesto predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske podnio Marinko Umičević.

Borac m:tel žali zbog ostavke Umičevića Foto: MONDO/Nebojša Šatara

"Velikan iz Gospodske" oglasio se u utorak saopštenjem za javnost povodom ostavke Marinka Umičevića sa funcije prvog čovjeka RS RS.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Razlozi za ostavku gdina Umičevića su apsolutno opravdani, jer je nedopustivo da zbog prespore procedure (zasnovane na žalbama ljudi koji su doveli rukomet na najniže grane) u nadležnom sudu bude spriječeno normalno funkcionisanje Rukometnog saveza Republike Srpske i zastupanje interesa klubova iz Srpske, ali ostaje žal za propuštenom prilikom da višestruko potvrđeni sportski radnik dodatno doprinese razvoju rukometa i u RS i u BiH.

Podsjećamo da je gdin Umičević do sada uložio mnogo vremena, truda i novca kako bi pomogao rad Rukometnog kluba Borac m:tel i sigurni smo da bi na isti način radio kako bi rukomet u Srpskoj, ali i BiH bio podignut na viši nivo.

Nažalost, zbog subjektivnih razloga i samovilje pojedinaca, legelno izabrani predsjednik Saveza napustio je ovu poziciju", saopšteno je iz banjalučkog kluba.

Ostale vijesti