• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda rutinski iz Vranja u osminu finala!

Autor mondo.rs

Pred oko 5.000 gledalaca, crveno-beli se plasirali u sledeću rundu Kupu, golovima Stojiljkovića i Joveljića.

 Zvezda rutinski iz Vranja u osminu finala! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je prvi put igrala zvanični meč u Vranju i pamtiće ga kao prijatno iskustvo.

Golovima svojih napadača, Nikole Stojiljkovića i Dejana Joveljića, ekipa Vladana Milojevića pobedila je na stadionu "Jumko" i plasirala se u osminu finala Kupa Srbije.

DINAMO - ZVEZDA 0:2 (0:1)

Crveno-beli će narednog rivala saznati za dva dana, kada će uveliko razmišljati o subotnjem meču protiv Rada. Današnji izazov u Vranju nije im stvorio ozbiljnije probleme, jer je Milojević mogao da uradi sve što je i zamislio.

Bez značajnog broja startera, odsutnih zbog reprezentacija, povreda ili predaha, Zvezda je rutinski pobedila domaćina, koji se branio, nije stvorio konkretnu šansu i u završnici ostao sa desetoricom, zbog isključenja Nikole Stevanovića četiri minuta pre kraja.

Volej udarac Nikole Stojiljkovića u 15. minutu na asistenciju Stefana Hajdina, kao i mirna "egzekucija" Dejana Joveljića u 61, na dodavanje Veljka Simića, bili su dovoljni da navijači crveno-belih budu mirni na stadionu gde tim Dragana Antića još ne igra superligaške utakmice.

Bez osmorice standardnih članova prve postave (Borjana, Stojkovića, Degeneka, Savića, Rodića, Bena, Marina i Boaćija), Milojević je iskoristio šansu da "promeša" sastav, da pruži šansu onima koji do sada nisu igrali i njegov kombinovani sastav takođe je pokazao veliku razliku u kvalitetu naspram "fenjeraša" Superlige.

Zoran Popović stajao je pred golom gostiju, a u polju su bili i igrači koji nisu imali značajnu ili bilo kakvu minutažu u prethodnim sedmicama, poput Slavoljuba Srnića, Hajdina, Rašida Sumaile, rezerviste Dejana Melega...

Stojiljković je nastupio posle još jedne povrede i mesec dana pauze, pa postigao treći gol za Zvezdu, dok je mladi Joveljić kao i u Zemunu iskoristio šansu da se golom nametne stručnom štabu.

Žreb za osminu finala Kupa Srbije biće održan u petak u podne, a u nastavku teksta pogledajte golove današnje utakmice i spisak timova koji su se već plasirali u narednu fazu. Poslednji meč šesnaestine finala biće odigran u sredu, u Kruševcu: Napredak - Metalac.

ZVEZDA: Popović - Gobeljić, Sumaila, Babić, Hajdin, Jovičić, Čaušić, Srnić, Joveljić (od 67' Jevtović), Ebisilio (od 74' Meleg), Stojiljković (od 46' Simić).
Na klupi su: Borjan, Jovančić, Meleg, Jevtović, Simić, Kafu, Pavkov.

DINAMO: Đurić - Stanković, Gašić, N. Stevanović (od 46' Karapandžić), Jovanović, Jokić (od 57' Veškovac), M. Stevanović, Propadalo, Suraka, Ratković (od 34' Radivojević), Stanojević.

Sudija: Novak Simović
Pomoćnici: Dejan Petrović, Matija Olajoš Nađ

Iz minuta u minut:

- kraj utakmice, pobeda Zvezde 2:0, za plasman u osminu finala Kupa Srbije -

90' Još jedan žuti karton za igrače Dinama. Opomenut je Marko Stanojević.

85' Nikola Stevanović je faulom zaustavio zapaženog Hajdina i dobio je drugi žuti karton. Bek Beograđana započeo je prodor na polovini terena, posle duplog pasa sa Melegom izbio bi pred golmana, ali ga je rival sprečio startom i prekršajem.

79' Suraka je pokušao iz slobodnog udarca, ali je prebacio prečku. Na drugoj strani je Simić pao u duelu sa Gašićem, a Simović signalizuje da nije bilo faula i da se igra nastavi.

74' Milojević pravi i treću izmenu. U igru ulazi Dejan Meleg umesto Ebisilija. Ako ne računamo nekoliko desetina sekundi protiv Napretka, ovo je prvi konkretniji nastup nekadašnjeg Ajaksovog đaka od 25. avgusta i meča protiv Čukaričkog.

70' Dinamo pokušava kontrom, ali Propadalo ne uspeva da tačno "izbaci" Karapandžića. Popović je bio spreman i istrčao je na vreme da uhvati loptu.

67' Još jedna izmena u Zvezdi. Milan Jevtović ulazi umesto strelca Joveljića.

61' 2:0 ZA ZVEZDU! JOVELJIĆ! Ebisilio je proigrao Simića iza odbrane Dinama, on je poslao loptu pred gol, gde je mladi centarfor dočekao i prosledio u mrežu.



59' Jovičić je izgubio duel sa Karapandžićem kraj Zvezdinog kaznenog prostora, a sudija Simović dosuđuje prekršaj u korist Beograđana, uz zvižduke domaće publike.

57' Joveljić je istrčao pred Đurića, izbegao ofsajd, ali dao sebi jak "for". Pokušao je da vrati loptu saigračima sa gol-aut linije, pa je predao domaćima.

55' Miran početak nastavka, bez prilika. Dinamo pravi još jednu, poslednju promenu, jer u igru ulazi Božidar Veškovac, a izlazi Miloš Jokić.

47' U drugom minutu - šansa za crveno-bele. Ebisilio je šutirao sa leve ivice peterca, a Đurić je odbranio bacivši se na vreme.

46' Na početku nastavka - promene na obe strane. Veljko Simić ulazi umesto Nikole Stojiljkovića, dok u Dinamu Ninoslav Karapandžić menja Mlađana Stevanovića, kapitena domaćih koji se takođe žalio na povredu.

- poluvreme -

Pogledajte najzanimljivije detalje prvog dela:



46' Pre pauze žuti karton dobija i Srđan Babić, jer je faulom zaustavio prodor Zakarija Surake. Vranjanci su potom pokušali da zaprete, a Babić je izbio loptu glavom.

45' Zvezda opet postiže gol koji je poništen zbog ofsajda. Sada je mrežu zatresao Joveljić, na početku minuta nadoknade.

44' Oštar centaršut Gobeljića, lopta je prozujala kroz peterac, a Joveljić nije uspeo da stigne i da je ubaci u mrežu.

40' Žuti karton dobija i Milan Stanković, takođe zbog starta na Stojiljkoviću. Kratko je ukazivana pomoć Zvezdinom napadaču posle oštrog uklizavanja, ali je ostao na terenu.

34' Prvi žuti karton dobija defanzivac Dinama Nikola Stevanović, zbog starta na Stojiljkoviću posle izgubljene lopte. U međuvremenu, Ratković ipak nije uspeo da se vrati na teren, pa ga menja Marko Radivojević.

32' Još jedan prekid zbog povrede. Luka Ratković se požalio na bol u nozi, ali se čini da će biti u stanju da brzo nastavi meč.

30' Ebisilio je pokušao iz slobodnog udarca, šutirao jako, a Đurić je preventivno boksovao loptu.

28' Gobeljić je iznudio prekršaj na oko 20 metara od gola, Ebisilio je centrirao, a Gašić izbacio loptu u korner. Sumaila je gađao posle prekida i prebacio prečku.

23' Još jedan prekid, da bi se ukazala pomoć kapitenu Dinama Nikoli Stevanoviću. Odmah potom, Ebisilio je stvorio još jednu šansu, a Đurić je bio na mestu posle udarca glavom.

- Kuriozitet je i da je Vlada Stošić, član najslavnije generacije Zvezde, danas takođe na stadionu. On je rođen u Vranju, kao i nekadašnji štoper crveno-belih Dejan Stefanović.

18' Branko Jovičić je ostao na terenu, zbog povrede. Hajdin je izbacio loptu, ali se čini da će "trojka" crveno-belih brzo na teren.

- Ovo je bio treći Stojiljkovićev pogodak u crveno-belom, na devetom nastupu. Imao je probleme sa povredama i gol će mu značiti na novom početku, posle teškog starta u Zvezdi.

15' ZVEZDA VODI 1:0! Stojiljković! Hajdin je centrirao sa leve strane, a centarfor je pogodio volej udarcem, između dvojice čuvara.

12' Najbolji pokušaj crveno-belih. Ebisilio je šutirao sa ivice kaznenog prostora posle prekida, lopta je išla po zemlji, a Uroš Đurić je odbranio nogom.

9' Prvi put pokušavaju i domaći. Propadalo je gađao sa više od 20 metara i prebacio Popovićev gol.

9' Još bez konkretne prilike. Hajdin je protrčao po levoj strani, prevario Stankovića i dodao loptu Joveljiću, a mladi centarfor je izgubio duel, pa napravio faul na Gašiću.

6' Sada Ebisilio istrčava pred golmana Vranja Đurića, a pomoćni sudija opet označava ofsajd.

3' Srnić je postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda. Tribine su od početka utakmice veoma dobro ispunjene, a gledaoci sede i iza gola Dinama.

1' Meč je počeo.

Stadion "Jumko" iz Vranja biće ove srede veoma ispunjen, jer će Crvena zvezda prvi put gostovati u tom gradu.

Ekipa Vladana Milojevića počeće učešće u Kupu Srbije od šesnaestine finala, a domaćin će joj biti tim Dragana Antića, koji je od leta ligaške utakmice kao domaćin igrao u Surdulici, na stadionu Radnika.

Šef struke crveno-belih govorio je dan pre meča o "aferi kladionica" i rekao da ona ne utiče na njegov tim dok se sprema za ovo gostovanje u kombinovanom sastavu.

S obzirom na pauzu zbog utakmica reprezentacija, odsustvo nekoliko igrača i lečenje povređenih, Milojević će izvesti na teren stadiona "Jumko" ekipu bez još odsutnih Ričmonda Boaćija, El Fardu Bena i Miloša Degenika, kao i bez lakše povređenih bekova Milana Rodića i Filipa Stojkovića.

Utakmica u Vranju počeće u 14 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport.

Osim utakmice Dinamo - Zvezda, danas je od 15 časova na programu i poslednji meč šesnaestine finala, u kojem će u Kruševcu igrati Napredak - Metalac.

Žreb za sledeću rundu, osminu finala, biće održan u petak u podne. Do sada su poznati učesnici Partizan, Radnički Niš, Spartak, Čukarički, Vojvodina, Radnik, Mladost Lučani, Zemun, Mačva, Javor, Borac Čačak, TSC, Sinđelić i Budućnost Dobanovci.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC