Govedarica: Nije bilo riječi o mojoj smjeni

Predsjednik SDS- Vukota Govedarica kazao je da se na današnjoj sjednici Predsjedništva ove stranke nije raspravljalo o njegovoj smjeni.

Govedarica: Nije bilo riječi o mojoj smjeni Foto: Mondo/Brankica Spasenić

- Ne, nije bilo riječi o mojoj smjeni - kazao je danas Govedarica.

On je ocijenio i da u u ovoj stranci „nema struja“, a poručio i da će SDS mogućnost ulaska u koaliciju sa SNSD-om razmatrati na sjednici Glavnog odbora.

- To ćemo vidjeti kada dođe sjednica Glavnog odbora SDS i kada se de fakto utvrde stavovi po tom pitanju – kazao je Govedarica.

SDS, predsjedništvo SDS Foto: Mondo/Vedran Ševčuk

On je podsjetio da je uoči Opštih izbora obećao da, ukoliko bude izabran za predsjednika RS, neće dalje voditi SDS, a u slučaju poraza, „biti podvrgnut prije svega sopstvenoj odgovornosti, ali i SDS-u ponuditi ostavku“.

Karakteristično je da pres-konferenciji nakon Predsjedništva nisu prisustvovali Mirko Šarović, Milovan Cicko Bjelica, Aleksandra Pandurević, Mladen Bosić i Mićo Mićić, a od kojih su neki ovih dana iznosili drugačije stavove u vezi sa proteklim izborima i rezultatima u odnosu na samog Govedaricu i drugi dio stranke.

Govedarica je objasnio da danas nisu stali uz njega na konferenciju za medije nakon sjednice, jer su Šarović, Bjelica i Pandurević bili u žurbi, ali nije mogao odgovoriti zašto nije Mićić.

SDS, predsjedništvo SDS Foto: Mondo/Vedran Ševčuk

Objasnio je i da nije zadovoljan izbornim rezultatom.

- Smatram, kao i Predsjedništvo, da je rezultat mogao biti neuporedivo veći. Za NSRS nije zadovoljavajući – dodao je Govedarica.

Govedarica je kazao da je u danas na sjednici data podrška da se utvrdi „istina šta se desilo na izborima“

- Sačekaćemo preliminarne rezultate i uložiti sve prigovore i žalbe, koje su potrebne i građanima i svim političkim organizacijama. Tražimo prebrojavanje glasova, sa posebnim osvrtom na utvrđivanje nevažećih listića, kao i originalnih listića – kazao je danas Govedarica.Ostale vijesti