• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pitanje Realu: Da li ste toliki puritanci?

Autor mondo.rs

Madriđani se pobunili protiv odluke da Đirona i Barselona igraju utakmicu za bodove u Majamiju...

 Pitanje Realu: Da li ste toliki puritanci? Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Čelnici španske lige letos su potpisali ugovor sa američkom kompanijom "Relevent", po kome će se u narednih 15 godina jedna utakmica Primere po sezoni igrati na teritoriji SAD.

Za početak, izbor je pao na duel katalonskih ekipa, Đirone i Barselone, a "La Liga" je od fudbalskog saveza Španije (RFEF) zvanično zatražila dozvolu da taj meč bude odigran 26. januara u Majamiju.

Mada ova odluka treba da prođe još nekoliko značajnih instanci (UEFA, FS SAD, KONKAKAF), "La Liga" se susrela sa otporom i unutar svoje zemlje, gde su neslaganje izrazili predsednik RFEF Luis Rubijales, Unija fudbalera, kao i najtrofejniji španski klub, Real Madrid.

"Kraljevići" su u pismu RFEF naglasili da je za integritet i ravnopravno nadmetanje od fundamentalnog značaja da svi timovi igraju jedni protiv drugih na svojim stadionima.

"Želimo da stavimo do znanja da Real nikada nije bio obavešten da 'La Liga' planira da priređuje utakmice izvan Španije, niti konsultovan po tom pitanju. Naravno, 'La Liga' nije tražila ni našu saglasnost, iako njena odluka utiče na regularnost takmičenja čiji smo učesnici", stoji u saopštenju iz Madrida.

Prvi čovek španske lige Havijer Tebas ocenio je da bi Real i ostali protivnici ovog vida ekspanzije trebalo da budu malo fleksibilniji.

"Timovi su i ranije igrali utakmice na drugim stadionima, dok su njihovi stadioni bili renovirani, ili da bi ostvarili veći prihod. Ako zaista toliko držimo do ove vrste sportskog puritanizma, onda se bojim da bismo u fudbalu morali da napravimo još mnogo promena", poručio je Tebas.

Barselona i Real ove jeseni istovremeno posrću u domaćem prvenstvu, pa se na čelnoj poziciji nalazi Sevilja sa 16 bodova, dok su "večiti" rivali na drugom sa 15, odnosno na četvrtom mestu sa 14 bodova.

I jedni i drugi u dosadašnjih osam kola imaju samo po četiri pobede.

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC