Dončić: Želim da me pamte i kada se povučem

Autor:

Devetnaestogodišnji Slovenac debitovaće u NBA ligi u sredu ujutru po evropskom vremenu, na utakmici Finiks - Dalas.

Kucnuo je čas i za "pravi" NBA debi Luke Dončića!

Doskorašnji bek Reala dobro se pokazao na pripremnim utakmicama, a u sredu od 4.30 časova po srednjeevropskom vremenu, biće "starter" u prvom zvaničnom nastupu za Dalas Maverikse.

Kuriozitet je da će na klupi protivnika, Finiks Sansa, sedeti Igor Kokoškov, koji ga je trenirao u reprezentaciji Slovenije i pod čijim vođstvom je 2017. u Istanbulu osvojio zlato na Evropskom prvenstvu.

Na dan njegovog debija, objavljen je kratki film, snimljen krajem avgusta u Španiji, za potrebe popularne igrice "NBA 2k19", koji može da posluži za kratko upoznavanje ovog talentovanog košarkaša, odnosno za rekapitulaciju onoga što je do sada ostvario.

"Držao sam košarkašku loptu pre nego što sam znao i da izgovorim svoje ime. Danas je moje ime odštampano na dresu NBA tima", kaže Dončić na početku klipa.

On je kao najlepšu uspomenu iz dosadašnjeg dela karijere izdvojio osvajanje Evrolige sa Real Madridom, proletos na Fajnal foru u Beogradu.

Što se tiče dolaska u NBA, rekao je da o tome sanja svaki klinac koji trenira košarku.

"To je najbolja liga na svetu, u kojoj nastupaju izuzetni pojedinci. Sada kada ću i ja zaigrati tamo, osećaj je zaista neverovatan i jedva čekam da se to desi. Želim da moje ime bude upamćeno i nakon što se budem povukao", poručio je Luka Dončić.


Prošlosezonski MVP Evrolige i Fajnal fora, izabran je sa treće pozicije NBA drafta, od strane Atlanta Hoksa, koji su ga odmah razmenili sa Dalasom za plejmejkera Treja Janga.

Tagovi:

Ostale vijesti