Ubistvo u Banjaluci: Smrtonosan bio ubod u glavu?

Autor:

Dvadesetdevetogodišnji Bojan Milovanović iz Kozarske Dubice preminuo je noćas od povreda zadobijenih u tuči u Ulici Nikole Pašića. Uhapšena dvojica osumnjičenih.

1
A- A A+
tuča, Banjaluka Foto: MONDO/ Željko Svitilica

Bojan Milovanović (29) iz Kozarske Dubice podlegao je od teških povreda koje je zadobio sinoć nakon tuče u centru Banjaluke, a kako nezvanično saznajemo, smrtonosan je najvjerovatnije bio ubod oštrim predmetom u predjelu glave.

Iz banjalučke policije i Okružnog javnog tužilaštva ne žele iznositi detalje o motivu i detaljnim okolnostima ovog brutalnog ubistva, a pojavilo se nekoliko verzija pod kojima se odigrao ovaj tragični događaj.

Iako su neki portali objavili da je povod bila "banalna svađa u saobraćaju", saznajemo da se istragom utvrđuje i druga verzija prema kojoj su se mladići prethodno sreli u jednom lokalu, a zatim ušli u svađu u jednoj banjalučkoj pekari i ulici Nikole Pašića.

Svađa je prerasla u fizički obračun dvije grupe mladića, te do tragične smrti 29-godišnjaka.

Kao što smo ranije objavili zbog sumnje da se mogu dovesti  u vezu sa ubistvom, policija je uhapsila Gorana Bilčara (27) iz Trna i Marka Mihajlovića (27) iz Banjaluke.

Nad njima je u toku kriminalistička obrada u službenim prostorijama PU Banjaluka, nakon čega će se donijeti odluka o eventualnom sprovođenju u nadležno tužilaštvo.

Obdukcija tijela nastradalog Milovanovića obavljena je danas u u Zavodu za sudsku medicinu RS u Banjaluci, ali iz ove ustanove nisu željeli iznositi nikakve detalje o tome šta je pokazala.

Iz policije i tužilaštva još ne saopštavaju detalje oko motiva i drugih okolnosti.

"Istraga je u toku i rano je iznositi detalje", kratko su istakli u PU Banjaluka.

"Policijskoj upravi Banjaluka jutros oko 03:15 sati prijavljeno je da je ispred pekare u Ulici Nikole Pašića došlo do narušavanja javnog reda i mira, tučom u kojoj su učestvovale tri osobe od kojih je jedna od zadobijenih povreda preminula", saopšteno je jutros ranije iz CJB Banjaluka.

tuča, krv Foto: MONDO/ Željko Svitlica

Sve dalje mjere i radnje prema njima preduzimaće se po instrukciji dežurnog okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Tuča se dogodila u blizini raskrsnice ulica Nikole Pašića i Srpske, pored parka ''Kupusište'' gdje su se jutros na trotoaru i dalje nalazili tragovi krvi. 

Ostale vijesti