• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić: U polufinalu odlučuju želja, motiv i odbrana

Autor mondo.rs

"Holanđanke imaju veliki motiv da nas pobede, ali imamo i mi svoje motive, želimo do finala Svetskog prvenstva", poručio selektor odbojkašica Srbije pred polufinalni meč u Jokohami

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije u petak rano ujutro po srednjeevropskom vremenu boriće se za plasman u finale Svetskog prvenstva u Japanu.

Izabranice Zorana Terzića u polufinalu u Jokohami igraće sa selekcijom Holandije.

Selektor Srbije najavljuje tešku bitku, ali veruje da njegov tim, ako bude na najvišem nivou, može da upiše novu pobedu.

"Holandija je pokazala da spada u red favorita na ovom prvenstvu. Nije slučajno u polufinalu. Igraju veoma dobro, ekstremno su motivisane. Imaju ogromnu želju da posle četvrtih mesta koje su osvajale naprave iskorak i na velikom takmičenju osvoje medalju", rekao je Terzić.

"Biće mnogo teška utakmica, to je sigurno. Holanđanke imaju veliki motiv da nas pobede, ali imamo i mi svoje motive, želimo do finala Svetskog prvenstva", dodao je selektor Srbije.

On je istakao da će igra u odbrani biti od presudnog značaja.

"Mislim da su ekipe trenutno po kvalitetu i prikazanoj igri ’tu negde’. Odlučvaće isto ono što i na poslednje dve utakmice protiv Japana i Italije -  ogromna želja, motiv i igra u odbrani, pre svega. Ne bi trebalo da strahujemo za druge elemente. Ako u odbrani budemo odradili posao na pravi način, mislim da ćemo biti vrlo blizu pobede", rekao je Terzić.

Odbojkašica Srbije Ana Bjelica navodi da su Holanđanke odličan tim, ali i nada se dugo očekivanom finalu.

"Ovo je velika stvar, to su snovi koje svako sanja. Još nisam ni svesna jer sam koncentrisana na utakmice i treninge. Ne mogu da opišem kako se osećam zbog ulaska u polufinale", navela je Bjelica.

Ekipa Srbije posustala je u finišu druge faze šampionata kada je upisala dva poraza, ali je posle toga opet bila na pravom nivou, što Bjelica očekuje i u polufinalu.

"Porazi su došli u pravo vreme, kada nije bitno, a kada je bilo bitno smo pobeđivale i nadam se da ćemo tako da nastavimo", rekla je Ana Bjelica.

Teodora Pušić smatra da je došlo vreme za istorijski trenutak.

"Vreme je da im se revanširamo za poraz u grupi. Skoro šest meseci smo zajedno, početak je veoma daleko. Ostale su još dve utakmice, to je kruna svega što radimo. Nikada nismo igrali finale Svetskog prvenstva, najveći uspeh je bronza, i nadam se da ćemo pobediti Holandiju i ispisati istoriju", rekla je Teodora Pušić.

Meč Srbija - Holandija igra se u petak od 6.40 po srednjeevropskom vremenu u Jokohami, dok je drugo polufinale Svetskog prvenstva između Kine i Italije na programu istog dana od 9.10 sati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC