• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Postupak protiv Slavena zbog "Lažnog golmana"

Autor mondo.ba

Fudbalski savez Federacije BiH je odlučio pokrenuti postupak protiv NK Slaven iz Živinica i dva igrača ovog kluba zbog "dovođenja u zabludu nadležnih takmičarskih organa FS FBiH, institucije FS FBiH kao i cjelokupne javnosti".

 Postupak protiv Slavena zbog "Lažnog golmana" Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Pravilo prema kojem ekipe u postavama moraju imati najmanje tri igrača u do 21 godine je u bh. fudbalu uvedeno kako bi mladi fudbaleri imali priliku da stiču iskustvo.

Ipak, to pravilo "sputava" klubove koji žele da postignu bolje rezultate pa se zbog toga odlučuju da ga "zaobiđu" tako što mladim igračima već na startu utakmice narede da odglume povredu kako bi njihovo mjesto zauzeo iskusniji igrač.

Takva situacija, vjerovatno ima još ali ih nije "uhvatila" kamera, se dogodila proteklog vikenda na meču između Slavena i Viteza kada se mladi golman, inače igrač zadnje linije, ekipe iz Živinica povrijedio na startu meča.

Živiničani su smatrali da su pronašli rupu u zakonu prema kojoj propisi golmana ne tretiraju kao igrača u polju.

Ali, tako ne misle u FS FBiH.

"Disciplinska komisija FS FBiH nakon uvida u prijave Komisije za takmičenje FS FBiH pokrenula je disciplinski postupak protiv NK Slaven Živinice i disciplinski postupak sa suspenzijom protiv igrača NK Slaven Živinice - Selimović Taiba i Sulejmanović Aziza, zbog povrede propisa i obmanjivanja i dovođenja u zabludu nadležnih takmičarskih organa FS FBiH, institucije FS FBiH kao i cjelokupne javnosti", saopšteno je danas iz Fudbalskog saveza FBiH.

Iako su iz Slavena isticali da nisu uradili ništa nezakonito Disciplinska komisija je razmatrala prijave Komisije za takmičenje protiv Slavena i dvojice fudbalera zbog "zloupotrebe odredbi člana 27. Propozicija takmičenja Prve lige FBiH vezano za nastup igrača mlađih od 21 godine na utakmicama Prve lige FBiH i obmanjivanja i dovođenja u zabludu nadležnih takmičarskih organa FS FBiH, institucije Fudbalskog saveza FBiH i cjelokupne javnosti."

Nakon uvida u prijeve Komisije za takmičenje i popratnu dokumentaciju Disciplinska komicija je odlučila pokrenuti disciplinski postupak protiv NK Slaven, ali i protiv dvojice već navedenih igrača koji će biti suspendovani do okončanja disciplinskog postupka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC