• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost vodila, vodila, pa stala!

Autor mondo.rs

Makabi naneo šampionu ABA treći uzastopni poraz u Evroligi. Vrlo dobra igra Podgoričana do početka četvrte četvrtine, kada su za devet minuta dali samo dva poena.

 Budućnost vodila, vodila, pa stala! Izvor: MONDO/Filip Filipović

Ekipa Budućnosti igra sve bolje, ali u rubrici pobeda u Evroligi joj i dalje stoji nula.

U meču 3. kola, u ne baš prepunoj "Morači", Budućnost - Makabi 68:78 (16:14, 25:20, 21:24, 6:20)!

Gost iz Tel Aviva trijumfovao je zahvaljujući neverovatnoj seriji od 20:2, tokom koje su Podgoričani za devet minuta šutirali iz igre 1/13 i izgubili tri lopte.

Makabi je od 62:58 na početku poslednjeg kvartala, preokrenuo na nedostižnih 64:78 i tek onda su Erl i Koti Klark postigli koševe čiji je jedini smisao bio u ublažavanju poraza.

Iako nije sve vreme blistao, ni imao dobru selekciju šuta, plejmejker gostiju Skoti Vilbekin potvrdio je klasu sa 28 poena, uključujući šest trojki iz 11 pokušaja.

Iz ekipe Budućnosti izostao je Nikola Ivanović, ali "plavi" su i bez njega odigrali pametnije, čvršće i kolektivnije nego nedelju dana ranije protiv Armanija. Nemanja Gordić pobrinuo se za dobar početak meča (12:7), a kasnije su mu se priključili Edvin Džekson i Suad Šehović, kao najzaslužniji što je regionalni prvak na poluvreme otišao sa "plus sedam" - 41:34.

Izvor: MONDO/Filip Filipović


Trojkom Kotija Klarka u 28. minutu, izabranici Aleksandra Džikića stekli su i maksimalnu prednost od 54:46, no Vilbekin je u naredna dva napada postigao sedam poena (dve trojke, jedna uz dodatno slobodno bacanje) i tako "za treptaj oka" doneo Makabiju priključak.

Budućnost se održala u vođstvu do kraja treće četvrtine, nakon čega se dogodio već opisani slom.

U ponedeljak Gordiću i drugovima predstoji meč ABA lige protiv FMP Železnika na domaćem parketu, pa putovanje u Madrid, na okršaj sa aktuelnim prvakom Evrope.

BUDUĆNOST: Džekson 13 (trojke 3/4), Su. Šehović 9, E. Klark 8 (6sk, 3izg), Barović 2, K. Klark 9 (4sk, 2ukr), Se. Šehović, Gordić 12 (trojke 3/4, 5as), Kraft, Z. Nikolić, Omić 12 (7sk, 2as), Popović 1 (4as), D. Nikolić 2.

MAKABI: Vilbekin 28 (šut za dva 4/5, trojke 6/11, 4sk, 5as, 4izg), O'Brajant 4, Kalojaro 7 (5sk, 2ukr), Rol 12 (4as, 3izg), Kejn 7 (8sk, 6as), Avdija, Tajus 7, Levi, Dibartolomeo 3, Koen, Blek 10 (6sk, 2blk), Zosman.

Budućnost - Makabi 68:78 Evroliga 2018 treće kolo
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball


Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko

'Ta će Budućnost...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC