• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kostakurta: Zbog Ronalda nismo spavali

Autor mondo.rs

Nekadašnji štoper Milana priznao je da mu je legendarni Brazilac bio najteži rival u "Derbiju dela Madonina".

Alesandro "Bili" Kostakurta bio je prvotimac Milana punih 20 godina (1987-2007) i za to vreme je bio akter desetina gradskih derbija protiv Intera.

Tim povodom pričao je za "Skaj sport Italija", u najavi 191. ligaškog "Derbija dela Madonina", koji je na programu u nedelju od 20.30.

Kostakurta je naveo da bi navijači trebalo da "očekuju neočekivano", tačnije da se u strelce upiše neki od njegovih kolega po poziciji, Milan Škrinjar ili Alesio Romanjoli, umesto ubojitih napadača Iguaina ili Ikardija.

"Inter se više oslanja na fizičke kvalitete, Milan je nešto kreativniji, ali to ne znači da je bolji tim. Mislim da je Inter u ovom trenutku za korak ispred, ali verujem u trenera Milana Đenara Gatuza", naveo je Kostakurta.

U osvrtu na igračke dane, posebno je apostrofirao Brazilca Ronalda, čiji boravak u Interu je bio "prošaran" teškim povredama kolena.

Popularni "Zuba" je, uprkos svemu, uspeo da ostavi trag u milanskom rivalstvu.

"Tokom derbija sam delio teren sa nekim fenomenalnim igračima, a najbolji koga sam ikad morao da čuvam je Ronaldo. Bio je nezaustavljiv i zbog toga noć pred utakmice sa Interom nismo mogli da spavamo", priznao je Kostakurta.

"Jednom smo igrali u Kupu Italije i žestoko sam startovao na Ronalda, pa je Đuzepe Bergomi pretrčao 50 metara da bi me odgurnuo! Da, bio je to ružan faul, ali Ronaldo je bio zaista neverovatan centarfor, koji je konstantno pravio smešnim nas, odbrambene igrače".

Inter u 9. kolo ulazi kao treći na tabeli sa 16 bodova, osam manje od vodećeg Juventusa, dok su "rosoneri" sakupili 12, ali odigravši utakmicu manje.

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC