FINALE! Bravo djevojke!

Autor:

Srpske odbojkašice po prvi put u istoriji igraće u finalu Svjetskog prvenstva!

Aktuelne evropske šampionke imaju priliku da stave i svjetsku krunu!

Sjajnom partijom srpske odbojkašice savladale su Holandiju 3:1 (25:22, 26:28 25:19, 25:23) i plasirale se u finale Svjetskog prvenstva, u kojem će u subotu od 12.20 igrati protiv pobjednika duela Kina - Italija.

Dosad najveći uspjeh srpske ženske odbojkaške reprezentacije na svjetskim prvenstvima bila je bronza 2006. Tada je, kao i ove godine, završni turnir igran u Japanu.

Izabranice Zorana Terzića nalaze se u fenomenalnoj formi i bez obzira na ime narednog rivala, imaće odličnu priliku da se okite zlatom. Tijana Bošković, Brankica Mihajlović i ekipa trenutno deluju nezaustavljivo!

Iako su Holanđanke uspjele da se vrate u meč u drugom setu, nadoknadivši četiri poena zaostatka (16:20), a potom su i vodile u trećem, srpske odbojkašice nisu klonule već su pronašle energiju za novi nalet, kojim su došle do istorijske pobjede. Apsolutno zaslužene!

A, sada po zlato. Bravo djevojke!

SRBIJA: Buša 5, Živković, Malešević, Mihajlović 23, Ognjenović 5, Veljković 7, Pušić (libero), Bjelica, Aleksić, Stevanović, Rašić 12, Popović (libero), Bošković 29.

HOLANDIJA: Knip (libero), Belien 5, Plak, Balkstajn 8, Lohujs 3, Šot, Slutjes 23, Baus 15, Bongarts, Dajkema 2, Latikjus, Jaspe 1, Polder, Kolhas 7.

Ostale vijesti