• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUPERLIGA: Derbi kola već u petak

Autor mondo.rs

Potencijalno najzanimljiviji duel 12. kola igra se od 17.30 na Banovom brdu. Prenos na prvom kanalu Arene Sport.

 SUPERLIGA: Derbi kola već u petak Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

 Poslije reprezentativne pauze, pred nama je ponovo Superliga. Najbolji domaći klubovi sastaće se u 12. kolu, a potencijalno najzanimljiviji duel mogao bi da bude već na otvaranju - između Čukaričkog i Vojvodine ovog petka od 17.30 na Banovom brdu.

"Brđanima" ne prijaju "lale", jer su ih od 2013. godine i povratka u elitu srpskog fudbala, samo jednom savladali na svom terenu, u sedam duela (i jednom u Kupu). U posljednjem kolu prošle sezone, Vojvodina je na Banovom brdu pobedila ubjedljivih 6:1 i sigurno je da domaćin željno iščekuje predstojeći duel za pokušaj "vraćanja duga".

U prilog Čukaričkom ide forma, jer su "brđani" trenutno na četvrtom mjestu sa čak sedam bodova više od sedmoplasirane Vojvodine. Imaju samo jedan poraz ove sezone i to još 25. avgusta, od Crvene zvezde u gostima (1:2). Gosti su pred odlazak na pauzu izgubili na "Karađorđu" od Napretka 0:1.

Što se tiče vodeće Crvene zvezde, aktuelni šampion pokušaće da rutinski odradi posao pred svojim navijačima protiv Rada u subotu od 19 časova i u dobrom raspoloženju otputuje u Liverpul na utakmicu 3. kola Lige šampiona.

Crveno-bijeli su imali nešto kraću pauzu, jer su u srijedu igrali protiv Dinama u Vranju utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije. Uspješno su prebrodili to gostovanje (2:0), iako su nastupili bez većine trenutno glavnih igrača u timu Vladana Milojevića. Za subotu se, ipak, očekuje povratak i Bena, Boaćija, Marina, Stojkovića, Rodića, Krstičića...

Tandem drugolasiranih - Partizan i Radnički - takođe čekaju rivali iz druge polovine tabele. Nišlije će u subotu ugostiti Zemun, dok crno-bijeli u nedjelju igraju protiv subotičkog Spartaka u Kuli.

Predstojeći vikend biće zanimljiv i zbog debija Dragana Aničića na klupi Voždovca. Doskorašnji trener Mačve je tokom pauze zamijenio Branka Vojinovića, a prvi izazov na novom poslu biće mu protiv Mladosti u subotu od 16 časova na krovu tržnog centra "Stadion".

SUPERLIGA, 12. kolo:

petak

Čukarički - Vojvodina (17.30, TV Arena Sport 1)

subota

Voždovac - Mladost (16.00)
Proleter - Mačva (19.00)
Napredak - Radnik (19.00)
Radnički - Zemun (19.00)
Crvena zvezda - Rad (19.00, TV Arena Sport 1)

nedjelja

Spartak - Partizan (13.00, TV Arena Sport 1)
Dinamo - Bačka (16.00)

TABELA: Crvena zvezda 31, Partizan 24, Radnički 24, Čukarički 22, Mladost 18, Napredak 17, Vojvodina 15, Proleter 14, Mačva 13, Rad 13, Bačka 12, Voždovac 11, Zemun 9, Radnik 8, Spartak 8, Dinamo 6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC