• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protiv Italijanki za zlato: Da se ponovi 2006!

Autor mondo.rs

Srpske odbojkašice u finalu Svetskog prvenstva (subota, 12.40 časova) igraće sa selekcijom Italije, koju su pobedile u trećoj fazi takmičenja u Japanu, ali i pre 12 godina u borbi za bronzanu medalju

Odbojkašice Srbije izborile su prvi put u istoriji plasman u finale Svetskog prvenstva. U polufinalu su savladale selekciju Holandije rezultatom 3:1.

Rivalke u borbi za zlatnu medalju biće im reprezentativke Italije, koje su finale izborile posle tesne pobede nad Kinom - 3:2 (25:18, 21:25, 25:16, 31:29, 17:15).

Najzaslužnija za plasman Italije u finale bila je Paola Egonu, koja je osvojila neverovatnih 44 poena u polufinalu.

Devetnaestogodišnja devojka nigerijskih korena, rođena na severu Italije, tako je postavila novi rekord šampionata. Ona je pretekla Kazahstanku Jelenu Pavlovu koja je 2006, takođe u Japanu, na meču protiv SAD upisala 40 poena.

Srbiji će to biti drugi duel protiv Italijanki na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Sastale su se u trećoj fazi i nanele im prvi poraz na šampionatu posle 10 pobeda u nizu. U Jokohami pre tri dana izabranice Zorana Terzića slavile su 3:1 (25:21, 25:19, 23:25, 25:23).

Odbojkašice Italije imaju bogato iskustvo nastupa na najvećim takmičenjima. Od 1978. godine nisu propustile nijedno svetsko prvenstvo. Takmičenje u Nagoji im je 11. u nizu, a najveći uspeh ostvarile su 2002. u Nemačkoj kada su osvojile zlatnu medalju, pobedivši selekciju SAD u finalu (3:2).

Na prethodnom šampionatu u njihovoj zemlji, 2014. godine, nisu stigle do medalje. Najpre su poražene od Kine u polufinalu (3:1), a onda su u borbi za bronzu izgubile od Brazilki (3:2).

To će biti nova borba Srbije i Italije za medalju na Svetskom prvenstvu, i to opet u Japanu.

Sastale su se pre 12 godina u utakmici za bronzu i Srbija je ubedljivo slavila rezultatom 3:0, po setovima 25:22, 25:22, 25:21. Interesantan je podatak da je i tada za tim koji je nastupao pod imenom Srbija i Crna Gora igrala Maja Ognjenović, koja je sada kapiten.

To je do ovog prvenstva bio najveći uspeh Srbije na planetarnim takmičenjima.

Finalni meč Svetskog prvenstva Srbija - Italija na programu je u subotu od 12.40 časova po srednjeevropskom vremenu u Jokohami, a pre toga u utakmici za bronzanu medalju, od 10.20 sati, sastaće se Holandija i Kina.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC