• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorija! Vimbldon uveo taj-brejk u petom setu!

Autori mondo.ba Autori Fena

Teniski maratoni odlaze u istoriju. Poslije US Opena promjene uveo i Vimbldon.

Već od sljedeće godine na Vimbldonu više neće biti mogućnosti za trodnevne maratone, kao što je bio onaj između Džona Iznera i Nikolasa Maua, koji je odigran 2010. godine i završio pobjedom Amerikanca 70-68 u petom setu, jer će kod rezultata 12-12 u odlučujućem setu o pobjedi odlučivati taj-brejk, saopštili su u petak iz "Sveengleskog kluba".

Pravilo će biti primjenjivano u svim konkurencijama.

"Pri donošenju odluke smo analizirali podatke o mečevima odigranim u posljednjih 20 godina, saslušali smo i mišljenje igračica, igrača te sudija, a uzeli smo u obzir i ostale faktore, poput slaganja rasporeda i doživljaja za gledaoce", izjavio je predsjednik "Sveengleskog kluba“ Filip Bruk.

Vimbledon se tako pridružio US Openu, koji je do sada bio jedini gren slem turnir u kojem je taj-brejk odlučivao o pobjedniku, samo što se u Njujorku igra već kod rezultata 6-6 u odlučujućem setu. Za očekivati je da bi Australijan Open i Rolan Garos mogli uskoro krenuti istim putem, kao što je bio slučaj i sa Dejvis kupom, u kojem je taj-brejk u odlučujućem setu uveden prije dvije godine.

"Prema našem mišljenju došlo je vrijeme za uvođenje taj-brejka u mečeve koji nisu završili tokom odlučujućeg seta u nekakvom prihvatljivom rezultatskom okviru. Svjesni smo da je takvih mečeva, koji imaju duge odlučujuće setove, jako malo, a naš je dojam kako je taj-brejk pri rezultatu 12-12 uravnoteženo rješenje i daje dovoljno prilika igračima da o pobjedniku odluče na osnovu pravila od dva gema prednosti. Ujedno, to nam daje priliku da meč završi u prihvatljivom vremenskom okviru", zaključio je Filip Bruk argumentirajući odluku vodstva najstarijeg i najpoznatijeg teniskog turnira na svijetu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC