• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Derbi u Mostaru, Zrinjski čeka Želju

Autori mondo.ba Autori Agencije

Veliki rivali iz prethodne tri sezone ukrstiće koplja u subotu na stadionu „Pod Bijelim brijegom“.

 Premijer liga bih 14 kolo parovi derbi Zrinjski Željezničar najava Blaž Slišković - Milomir Odović Izvor: MONDO/Ilustracija

Nakon reprezentativne pauze Premijer liga BiH nastavlja se ovoga vikenda, a najzanimljivije bi trebalo biti u Mostaru gdje će Zrinjski ugostiti Željezničar.

"Atmosfera i raspoloženje u momčadi su na visokom nivou i to mi daje određenu dozu optimizma. Vjerujem kako nećemo zakazati kada je u pitanju volja i zalaganje. Siguran sam da ćemo to pokazati na terenu i da ćemo od prve do zadnje minute htjeti pobjedu“, rekao je trener Zrinjskog Blaž Slišković.

Kada je u pitanju sutrašnji protivnik, Slišković je upozorio kako je Željezničar zadnje tri godine bio glavni konkurent Zrinjskom u borbi za naslov prvaka, da sadašnja ekipa ima kvalitet i zaslužuje svaki respekt.

"Prije mjesec-dva igrali su veoma kvalitetno, osvajali su bodove, a sada su zapali u malu krizu. Uz kvalitetnog trenera kao što je Odović iz te krize mogu izaći, a ja se, naravno, nadam da to neće biti sutra protiv nas. U svakom slučaju, to je ekipa koju ne možemo i ne smijemo potcijeniti“, poručio je Slišković.

Uoči sutrašnjeg derbija Zrinjski ima četiri prvenstvene pobjede u nizu bez primljenog gola, dok je Željezničar nakon tri utakmice bez pobjede, prije pauze u prvenstvu, upisao domaću pobjedu nad Čelikom, i to s igračem manje na terenu.

Trenutno drugi Zrinjski i treći Željezničar gledaju u leđa vodećem Sarajevu, koje ima dva boda više u odnosu na Mostarce, odnosno pet bodova više u odnosu na gradskog rivala.

Slišković je dodao kako je reprezentativnu pauzu iskoristio za regeneraciju igrača koju su nakon zgusnutog rasporeda na startu sezone pokazivali dosta znakova umora.

To je rezultiralo i sa dosta povreda u redovima „Plemića", a zdravstveni bilten ni sada nije puno bolji.

Slišković je rekao da će utakmicu protiv Željezničara zbog povrede propustiti Semir Pezer i Damir Šovšić, kao i Marko Perišić zbog crvenog kartona u posljednjem kolu protiv Goška.

U kadru neće biti niti napadača Dalibora Veselinovića i Amera Bekića, koji treniraju ali fizički nisu spremni za 90 minuta.

Trener Željezničara Milomir Odović nada se dobrom rezultatu u Mostaru.

"Igramo derbi utakmicu sa poznatim protivnikom koji je izuzetno kvalitetan. Nema iznenađenja, vrlo dobro ih znamo, znamo da na svom terenu igraju dobro i uvijek idu na pobjedu. Pokušaćemo tražiti svoju šansu. Mislim da smo u situaciji da konačno imamo 20 igrača koji su spremni na igru i samim tim ćemo izabrati 11 najspremnijih da odigramo dobru utakmicu i izvučemo dobar rezultat“, rekao je Odović.

Fudbaler Željezničara Matej Rodin ističe da njemu i saigračima neće nedostajati motiva u duelu protiv Zrinjskog.

“Sigurno da nam je dobro došla reprezentativna pauza pred derbi sa Zrinjskim. Pojačali smo roster sa nekoliko igrača koji se vraćaju poslije povreda. U ekipi smo svjesni koliko nam je važan naredni period, dobro smo radili prethodnih 10 dana i maksimalno spremni i motivirani dočekujemo utakmicu u Mostaru“, istakao je Rodin.

Utakmica Zrinjski – Željezničar igra se u subotu sa početkom u 15 časova.

PLBIH 14. kolo:

Subota
Tuzla siti – Mladost DK
Zrinjski – Željezničar
Zvijezda 09 – GOŠK
Sarajevo – Sloboda

Nedjelja
Krupa – Radnik
Čelik – Široki Brijeg

TABELA: Sarajevo 30, Zrinjski 28, Željezničar 25, Široki Brijeg 21, Sloboda 18, Radnik 17, Čelik 17, Mladost DK 13, Tuzla siti 12, Krupa 11, GOŠK 10, Zvijezda 8

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC