Pritvor za Bilčara, Mihajlović se brani sa slobode

Autor:

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložio je Okružnom sudu u Banjaluci određivanje pritvora za Gorana Bilčara (27) iz Laktaša zbog sumnje da je 18. oktobra u Banjaluci ubio Bojana Milovanovića iz Kozarske Dubice.

3
A- A A+
Goran Bilčar i Marko Mihajlović, okružno tužilaštvo Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Drugi osumnjičeni Marko Mihajlović (27) iz Banjaluke je, nakon ispitivanja, pušten i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode, rečeno je Srni u banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu.

Postupajući tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva, nakon saslušanja, predložio je određivanje pritvora Bilčaru zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela ubistvo i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Goran Bilčar i Marko Mihajlović, okružno tužilaštvo Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Iz tužilaštva navode da je Bilčaru predložen pritvor zbog vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina i više, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja i posljedice.

Pritvor je predložen i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i mira, odnosno uznemirenju javnosti.

O ovom prijedlogu odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

tuča, Banjaluka Foto: MONDO/ Željko Svitilica

Bojan Milovanović preminuo je od povreda zadobijenih u tuči u Banjaluci u kojoj je učestvovalo više lica.

U banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu Srni je rečeno da je Bilčar 18. oktobra oko 3.15 časova u banjalučkoj Ulici Nikole Pašića u fizičkom sukobu, u kojem je učestvovalo više lica, šrafcigerom ubo u glavu oštećenog iz Kozarske Dubice, koji je usljed toga preminuo.

Ostale vijesti