• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trajković: Sa osam igrača nije moglo bolje...

Autor mondo.ba

Desetkovana Igokea nije u Beogradu mogla ozbiljnije da se suprotstavi favorizovanoj Crvenoj zvezdi, koja je upisala i 10. vezanu pobjedu u svim takmičenjima.

 Nenad Trajković poslije Zvezda - Igokea 96:75 Izvor: MN PRESS

"Igosi" su protiv crveno-bijelih odigrali meč sa samo osam igrača u rosteru zbog otpuštanja Amerikanaca Treja Kela i Džimija Gevina, ali i povreda Vuka Radivojevića i Filipa Adamovića, pa su priliku dobili i mladi košarkaši Aljoša Janković, Dalibor Ilić i Darko Talić.

Trener Aleksandrovčana Nenad Trajković je poslije poraza 96:75 (25:23, 27:21, 23:11, 21:20) najprije uputio čestitke domaćina na zasluženom trijumfu.

"Čestitam Crvenoj zvezdi, igrala je u svom ritmu. Roster Zvezde je odličan, mislim da je bolji nego prošle godine i da ekipa igra bolje nego prošle godine. Ko god je na terenu, mislim da snaga i u odbrani i u napadu ne pada. Čestitam im na izboru ekipe, igrača i spoljnih i unutrašnjih. Dobro je vođena ekipa, od dobrog trenera", rekao je strateg Igokee.

"Pokušali smo da pariramo u ovoj situaciji koliko smo mogli, trudili smo da pružimo otpor, nismo uspjeli rezultatski, ali s obzirom na okolnosti, na dva povrijeđena igrača i na to da smo praktično ostali bez dva američka igrača u protekla dva dana, sa osam igrača smo pružili koliko smo mogli. Morali smo da na taj način odreagujemo, da igramo sa igračima koji do sada nisu imali prilika da igraju".

Trajković je uprkos neuspjehu zadovoljan prikazanom partijom mladih košarkaša.

"Zadovoljan sam onim što su pruižili mladi igrači, možda su neki drugi, stariji mogli da pruže više, ali ovo je veliko iskustvo za mlade igrače, koji su dobili priliku sticajem okolnosti da igraju pred navijačima Zvezde i protiv ovako velike ekipe. Pokušali smo da se borimo, što se vidi po ofanzivnim skokovima. Da smo imali malo pametnije i skoncentrisanije igrače u napadu možda bi razlika bila manja".

Najefikasniji u timu Igokee bio je Tomislav Zubčić sa 16 postignutih poena.

"Dva puta je Zubčić ušao u nervozu zbog nekih situacija gde je smatrao da je trebalo da bude zaštićen zvanjem nekih faulova i tu je malo ušla nervoza, on je utakmicu možda mogao da odigra bolje i onda bi to možda bolje izgledalo, s obzirom na to da nismo imali alternative da pravimo druge taktičke zamisli u odnosu na prethodnu utakmicu protiv Budućnosti".

Trener "igosa" je podrobnije objasnio otkaze Amerikancima i stanje povreda Radivojevića i Adamovića

"Radivojević je u 3/4 protiv Budućnosti dobio udarac, otečena mu je ruka, ima veliki hematom koji je stvarno vrlo veliki, on ne može da pomjeri tu ruku, ide na terapije da se razbije taj otok i nadamo se da će za par dana početi da trenira, jer u petak imamo važnu utakmicu protiv Krke. Adamović je na treningu dobio udarac u leđa, pa se taj bol spustio na list i povrijeđen je, ne može da se normalno zagrijava, kamoli da igra. Što se tiče Amerikanaca, ostali smo bez njih jer nisu zadovoljili neka očekivanja ljudi koji vode ovaj klub, a i moja. Orlando je otišao i zbog povrede koju je obnovio i nažalost je otišao. Baš takav tip igrača smo tražili, iskusnog, koji može da donese prevagu, pokušavamo da nađemo igrača, ali taj igrač mora da bude stvarno mnogo dobar, otprilike kao Orlando. To nam je mnogo važno, a ostalo što se izdešavalo - dešavalo se- Tražimo igrača, ali nećemo da napravimo promašaj. Mislim da se ova dva igrača prosto nisu snašli. Bilo je potrebno vremena, ali mi nemamo vremena".

Na pitanje kakve su sada ambicije Igokee, Trajković nije eksplicitno odgovorio.

"Kazaću vam, pred početak smo dobili Orlanda Džonsona, koji je trebalo da na svakoj utakmici da 15 poena i da navuče oko 5-6 faulova, da nam pravi razliku, a onda smo zaključili da ćemo njegovim dolaskom da se oslobodimo jednog od ova dva Amerikanca i da možda dovedemo još nekoga. Sa njim bi ova ekipa izgledala drugačije. Jedini peh je po meni poraz od Mege u Laktašima, ali tu je razlog upravo Orlando Džonson, koji je poslije Budućnosti obnovio povredu zbog koje nije trenirao godinu dana, zbog koje je imao dvije operacije, koncentrisali smo se da ga izliječimo, sa njim smo pravili taktiku, ali nije bio zaliječen, trpio je bolove, a na utakimici se klizao, padao, nije mogao i bilo je i malo žalosno. To je jedini kiks ovog tima", zaključio je Trajković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC