• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Derbi Srpske, Široki na "Bilinom polju"

Autori mondo.ba Autori Fena

Krupa dočekuje Radnik u premijerligaškom derbiju ekipa iz Republike Srpske, a 14. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine zatvaraju Čelik i Široki Brijeg.

  Nakon što su u subotu odigrane četiri utakmice 14. kola, u kojima se napadači nisu proslavili i u kojem su po dva trijumfa, identičnim rezultom 1:0, upisali i domaćini i gosti, danas su na programu dva preostala susreta ovog kola.

Sa početkom u 15 sati u Krupi na Vrbasu igraju Krupa i bijeljinski Radnik, dok će sa početkom u 17 sati na "Bilinom polju" igrati Čelik i Široki Brijeg, koji će i zatvoriti ovo kolo. Očekuje se daleko neizvjesniji međusobni susret ova dva tima nego u 3. kola na "Pecari", kada je Široki Brijeg slavio s visokih 6:0 te nanio zeničkom timu najteži ovosezonski poraz.

Čelik će i u ovom meču biti bez pomoći šefa struke, turskog trenera Adnana Orneka, za kojeg nakon radne nisu do petka poslijepodne uspjeli da ishode i boravišnu dozvolu, koja je uslov za izdavanje licence od strane Fudbalskog saveza BiH.

Za razliku od trenera Orneka, okončana je procedura registracije dvojice senegalskih igrača, Muse Maronea i Faustina Sengora, koji će biti u kombinaciji, ali nije sigurno da će i zaigrati. U zenički se tim vraća kapiten Fenan Salčinović i Ševko Okić, dok je neizvjestan nastup Marina Jurine.

Rezultati jučerašnjih utakmica 14. kola: Sarajevo - Sloboda 1:0, Zrinjski - Željezničar 0:1, Tuzla City - Mladost DK 0:1 i Zvijezda 09 - GOŠK 1:0.

TABELA: Sarajevo 33, Željezničar i Zrinjski po 28, Široki Brijeg 21 (-1), Sloboda 18, Radnik (-1) i Čelik (-1) po 17, Mladost DK 16, Tuzla City 12, Krupa (-1) i Zvijezda 09 po 11 te GOŠK 10 bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC