• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kimi odložio Hamiltonovu proslavu za Meksiko

Autor mondo.rs

Bilo bi najveće iznenađenje u istoriji sporta ako bi Hamilton "prokockao" prednost koju ima u odnosu na Fetela...

Kimi Raikonen je već na startu trke za Veliku nagradu Sjedinjenih Američkih Država "preoteo" lidersku poziciju Luisu Hamiltonu koji je bio najbrži u kvalifikacijama - i uprkos usponima i padovima tokom trke - "Ledeni Finac" se na kraju popeo na najviše postolje u Ostinu.

S obzirom na to da je Hamilton na kraju zauzeo treću poziciju u Teksasu, a Sebastijan Fetel četvrtu - to znači i da je proslava titule Britanca odložena (bar) za Meksiko.

Hamiltonu je trebalo da na današnjoj trci osvoji osam bodova više od svog najvećeg rivala Fetela, ali je na kraju ta razlika iznosila samo tri boda - Hamilton sada ima 346 bodova, Fetel 276 - pa maksimalnih 75 bodova koliko je u igri i dalje ostavljaju tračak nade za Fetela.

Ipak, biće veliko iznenađenje ako Hamilton petu šampionsku titulu ne podigne već za dve nedelje na stazi "Ermanos Rodriges" - dok onda slede Brazil i UAE.

Ogroman rezultat na današnjoj trci napravio je i Maks Ferstapen (Red Bul) koji je na kraju zauzeo drugu poziciju iako je počeo sa tek 18. mesta, ali je pametno vožnjom polako sebi gradio poziciju i završio tik iza Kimija Raikonena.

Raikonenu je to bila i prva pobeda posle 113 trka, videćemo da li i poslednja u karijeri ili će ga ovo naterati da svoju karijeru produži na još neko vreme...

U deset su se plasirali i Botas (Mercedes), Hilkenberg (Reno), Sainc (Reno), Okon (Fors Indija), Magnusen (Has), Perez (Fors Indija).

PLASMAN: Luis Hamilton 346, Sebastijan Fetel 276, Kimi Raikonen 221, Valteri Botas 217, Maks Ferstapen 191, Danijel Rikjardo 146, Niko Hilkenberg 61, Kevin Magnusen 55, Serhio Perez 54, Sebastijan Okon 53.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC