• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alonso ljut: "Ovo su pokloni za Partizan, Cibonu..."

Autor mondo.rs

Trener Cedevite upozorava da njegov tim hitno mora da izvlači pouke iz neuspeha.

 Alonso ljut: "Ovo su pokloni za Partizan, Cibonu..." Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Iako još nije prošao ni čitav mesec od početka sezone, Cedevita je u značajnom problemu.

Tim koji je u takmičarskoj 2017/18 izgubio pet utakmica u ligaškom delu, ove sezone je već doživeo tri "jadranska" neuspeha - i to sva tri u Zagrebu, u utakmicama protiv Partizana, Mege i Cibone.

Ove nedeljne večeri, ekipa Sita Alonsa izgubila je u "Draženovom domu" od gradskog rivala, u utakmici u kojoj je promašila čak 17 od 30 slobodnih bacanja i jedino koliko-toliko pouzdano oružje nalazila u trojkama (14/28), jer je neprecizna bila i u šutevima za dva poena (10/36).

Posle meča, trener Cedevite je govorio o propustima u igri svog tima, uz kritiku i na račun sudijske trojke Hordov - Vojinović - Hadžić.

"Veoma sam nesrećan i ljut zbog različitih stvari i želim to da pred vama iznesem mirno, ako budem u stanju", počeo je Španac.

"Pre svega, igrali smo mnogo bolje od njih u prvih 20 minuta. Neke stvari su se ipak događale i ne osećam se dobro je jer ne učim dovoljno brzo, pa još ne znam kada je u ovom takmičenju nesportski faul i kada je jedan kontakt dozvoljen, a kada drugi nije", dodao je nekadašnji trener Barselone, Baskonije, Bilbaa...

Prema njegovoj oceni, Cedevita je na poluvremenu zaslužila prednost od 12 do 14 poena, a potom joj se dogodio pad.

"Posle treće četvrtine smo vodili dva razlike, a poslednji minuti bili su užasni za mene", rekao je Španac, uz podsećanje na 34. minut i (ispušteno) vođstvo svog tima 66:57.

"Igrali smo dobro, vodili smo i čuvali smo igrače da bi u završnici imali snage da igraju snažno. Ali, promašivali smo slobodna bacanja, kao i zicere i teško je uz 17 promašenih penala pobediti derbi protiv Cibone. Posebno ovde, na njihovom terenu. Ipak, mislim da bismo i pored toga pobedili da smo u poslednja četiri minuta igrali bolje".

Za kraj, Španac je poslao još jednu poruku igračima:

"Moramo da učimo i to odmah, jer delimo poklone svima. Posebno smo to uradili u prvoj utakmici, protiv Partizana, kao i u ovoj, protiv Cibone. Za mene su to pokloni".

Pred Cedevitom je još jedna izazovna nedelja, jer će u sredu dočekati Lokomotivu Kubanj Saše Obradovića, a potom će u Zagrebu igrati veliki "jadranski" derbi protiv Budućnosti, branioca regionalne titule.

Cibona Cedevita
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC