• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ikardi u 92. minutu "zapalio" Meacu

Autor mondo.ba

Crno-plava polovina Milana slaviće duboko u noć pogodak Maura Ikardija u sudijskoj nadoknadi kojim je donio Interu pobjedu u 222. “Derbiju Dela Madonina”.

Urugvajac Matijas Vesino dobio je loptu na desnom krilu i bez razmišljanja ubacio u šesnaesterac, Điđi Donaruma je zaplivao u prazno, a Argentinac Mauro Ikardi glavom poslao loptu u mrežu za pobjedu Intera protiv najvećeg rivala!

Južnoamerički tandem odlučio je “uspavanku” na prepunom stadionu “Đuzepe Meaca” i donio Interu pobjedu protiv Milana u simboličnom 222. “Derbiju Dela Madonina”

INTER – MILAN 1:0 (0:0)
/Ikardi 90+2/

Posljednjim trzajem ekipa Lučijana Spaletija stigla je do zaslužene pobjede protiv “rosonera” koji su pokazali manje želje i volje da stignu do gola, posebno u drugom poluvremenu, čak i nakon uvođenja Patrika Kutronea.

Na drugoj strani Inter je pogodio stativu, stvorio nekoliko prilika pred golom Đanluiđija Donarume, koji je bio odličan, sve do sudijske nadoknade, a onda očajnom reakcijom gurnuo u šansu Ikardija, koji je to rutinski iskoristio.

Odlazak Donarume u napad u posljednjim trenucima utakmice bio je logičan, ali očajnički potez golmana koji je najbolje oslikao razmišljanje Milana u drugom poluvremenu.

Jednostavno, bilo je prekasno…

Inter je petom pobjedom u nizu skočio na treće mjesto na tabeli, samo dva iza drugoplasiranog Napolija i prihvatljivih šest iza sedmostrukog šampiona, Juventusa.

Na drugoj strani, uprkos činjenici da ima utakmicu manje, ekipa Milana ostala je na prilično deprimirajućem 12. mjestu, ne zbog isto toliko osvojenih bodova, već zbog “šamara” koji je primila od najvećeg rivala u nedjelju uveče.

Od ukupno 222. duela Intera i Milana poslije njihovih odličnih partija u prethodnih nekoliko nedjelja mnogo se očekivalo – prepun stadion i partiju koja će pokazati da se u Milanu igra jednako ili približno jednako dobar fudbal kao u Torinu ili Napulju.

Navijači su svoj dio ispunili i igrače koji su se na terenu pojavili nekoliko minuta poslije bivšeg golmana “neroazura” Žulija Cezara kojem je uručen i prigodan poklon, dočekao je spektakl.

Navijači Intera na svojoj “Kurvi Nord” priredili su koreografiju koja ostavlja bez daha, ogromna zmija koja predstavlja simbol Milana bila je tu da utjera strah u kosti suprotnom dijelu stadiona i njihovim ljubimcima na terenu...

…ali ni tribina Milana nije ostala dužna. Naprotiv. Kao da su znali, navijači Milana spremili su koregorafiju u kojoj otkidaju glavu te zmije.

Sve je bilo spremno za spektakl i bespoštednu borbu na terenu i to je jedan od segmenata koji nije izostao na terenu.

Upravo zbog toga Rađa Naingolan, morao je poslije samo pola sata igre van terena. Duel sa Lukasom Biljom nekoliko minuta ranije bio je koban iako se u prvi mah učinilo da će Argentinac prvi van terena.

Nije to bilo jedino što smo vidjeli u prvih pola sata, tresla se i mreža!

Mauro Ikardi uspio je u 12. minutu da matira Donarumu, međutim, samo sekund ranije loptu je jedva dodirnuo i Vesino i pogodak je poništen.

Pokušaj Perišića nešto je što se može izostaviti, međutim ne i šansa u 34. minutu, kada se umjesto mreže zatresla stativa. U velikoj gužvi u petercu De Fraj se dobro snašao i šutirao, međutim, lopta je pogodila okvir gola.

Na drugoj strani Gonzalo Iguain bio je prilično odsječen u napadu, a “zasluge” za to idu i Hakanu Čalhanogluu, koji je ove večeri svoj talenat uglavnom iskorištavao za solo prodore i nerezonske šuteve.

Sve do kobnog 92. minuta jedan od najboljih segmenata igre Milana bio je štoperski tandem Romanjoli – Musakio. Prvi je spasio čist pogodak sjajnom intervencijom ispred Ikardija, a drugi je čak uspio da zatrese mrežu na suprotnoj strain.

Tri minute prije kraja prvog poluvremena štoper Milana je poslije slobodnog udarca poslao loptu u mrežu Handanovića, ali je i ovaj pogodak opravdano poništen zbog ofsajda.

U drugom poluvremenu Gatuzo je “ubio” igru, možda i zadovoljan bodom i činjenicom da njegova ekipa nije primila gol, što Milanu nije uspjelo nijednom od početka sezone.

Petnaest minuta prije kraja Gatuzo je ubacio Kutronea, ali ta “copy- paste” izmjena sa meča Kupa Italije u decembru ovog puta nije urodila plodom. Tada je Kutrone pogotkom u produžetku odlučio derbi, međutim, ovog puta “rosoneri” nisu dobili mnogo u napadu.

Na drugoj strani ni Brozović, Borha Valero, Keita i Kandreva nisu pokazivali da su tip igrača koji bi mogao prelomiti meč.

Tek Vesino je bio nešto konkretniji i upravo on krenuo je tamo gdje treba u 92. minutu, a onda poslao precizan centaršut za Ikardija. Ovoga puta ofsajda nije bilo, a tribune Meace su proključale.

“Zmija” je ipak pobijedila!

SERIJA A - 9. KOLO:

Frozinone - Empoli 3:3 (1:1)
/Silvestre 8 autogol, Ćiofani 52, 63 - Zajc 32, Silvestre 48, Učan 79/

Bolonja - Torino 2:2 (0:1)

/Santander 59, Kalabrezi 77 - Falke 14, Bazeli 54/

Kjevo – Atalanta 1:5 (0:2)

/Birsa pen84 - De Ron 25, Iličić 28, 50, 52, Gosens 72/

Parma – Lacio 0:2 (0:0)

/Imobile pen. 81, Korea 90+3/

Fiorentina - Kaljari 1:1 (0:0)

/Veretu pen. 59 - Pavoleti 69/

Inter - Milan 1:0 (0:0)

/Ikardi 90+2/

Igrano u subotu:

Roma - SPAL 0:2 (0:1)
/Petanja 38 pen, Bonifaci 56/

Juventus - Đenova 1:1 (1:0)
/Ronaldo 18 - Besa 67/

Udineze - Napoli 0:3 (0:1)
/Ruiz 14, Mertens 82, Rog 85/

U ponedjeljak:

Sampdorija - Sasuolo (20.30)

TABELA: Juventus 25, Napoli 21 , Lacio 18, Inter 16 (-1), Sampdorija 14 (-1), Roma 14, Fiorentina 13 (-1), Sasuolo 13 (-1), Torino 13, Parma 13, Đenova 13 (-1), Milan (-2) 12, SPAL 12, Atalanta 9, Kaljari 9 (-1), Udineze 8, Bolonja 8, Empoli 6, Frozinone 2, Kjevo -1*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC