• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK BORAC: Ovo liči na evropski rukomet

Autor mondo.ba

Rukometaši Borca zadovoljni poslije velike pobjede u derbiju protiv Vogošće.

RK Borac u nedjelju je sa 32:28 u meču 4. Kola Premijer lige BiH savladao ekipu Vogošće s kojom će se sastati i u Čelendž kupu.

Crvmo-plavi su odigrali dobru partiju i zasluženo stigli do trijumfa u prvom prvenstvenom meču pred domaćom publikom.

Za 60 minuta 60 golova, mislim da je ovo najviše golova u dosadašnmjim duelima ovih ekipa. Bilo je ataraktivno, trčali smo jedni za drugima, bio je to rukomet koji bi mogao da liči na neki evropski. U tome se naravno i griješilo ali imali smo želju da se prdestavimo dobro banjalučkoj publici. Bilo je malo oscilacija ali smo priveli utakmicu kraju”, rekao je najiskusniji prvotimac Borca Dejan Unčanin.

U pojedinim trencuima meču Borac je igrao odličnu odbranu, a tome je doprinio i odlični golman Bojan Ljubišić.

“Staro vino je na kraju dalo prepoznatljivi buket. Svako je u period povukao, u trenucima nekog padanja povukao je Ljubišić, a mi smo se trudili da postižemo golove na našu punu zonu. Prvih 15 minuta je bilo kao iz snova 11:4. Možda su neki igrači pomislili da smo završili utakmicu, ali Vogošća je bila tvrd orah, prišla je na gol razlike i u drugom poluvremnu, do pred sam kraj bila je klackalica. Ali imali smo raspoloženog Bojana i neke dobre egzekutore i zasluženo slavili”. Istakao je Unčanin.

Ovo je bio prvi od najmanje četiri duela sa Vogoššćom. Naredna dva duela su 17. i 24. novembra u okviru trećeg kola EHF Čelendž kupa.

“Vidjeli smo ko šta može. Vidjećemo i mi kako oni izgledaju kao domaćini. Trudićemo se da u Vogošći ostvarimo što bolji rezultat kako bismo u revanšu bili mirni, odnosno što mirniji, kako bismo prezimili u Čelendž kupu”, rekao je Unčanin.

Najefikasniji u redovima Banjalučana bio je Bojan Rađenović sa deset golova.

"Prezadovoljan sam. Iako smo imali dobar start, šest razlike u prvih 15 minuta opet smo imali dozu respekta i pribojavali smo se da bi oni mogli nešto uraditi, što se i desilo. Ipak, smogli smo snage da izbučemo utakmicu do kraj i zasluženo smo pobijedili.Prvo poluvrijeme bio sam odmorniji, kasnije me malo stigao umor. Ova pobjeda nam mogao znači, prva domaća prvenstvena utakmica. Oduševljen sam“, rekao je Rađenović.

On j se složio sa konstatacijom da Borac nešto lošije igra u gostima.

"Sigurno da nas put dosta remeti, nisam navikao na ovakvu vrstu putovanja, po šest, sedam sati. Trudimo se na svakom gostovanju da uzmemo bodove i sigurno je da ti bodovi imaju veliki značaj, eto ta tri boda iz Goražda su nam mnogo pomogla. Imamo igrače za dobru odbranu, Još uvijek se uigravamo. Imamo 3,4 igrača koji igraju na poziciji centarhalfa i tu treba dosta  da se uigrava da se igrači razumiju, ali ide sve bolje i bolje i mislim da tu neće biti problema“, dodao je Rađenović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC