• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić - Kari, duel za TV špice

Autor mondo.rs

Nikola Jokić pružio je još jednu impresivnu partiju i poveo Nagetse do skora 3-0. Nemanja Bjelica bio je odličan u pobjedi Sakramento Kingsa. Slavili su i Los Anđeles Klipersi.

Timovi srpskih košarkaša zabilježili su 3-0 prethodne noći u duelima sa ekipama posljednje četvorice MVP igrača lige!

Nikola Jokić ponovo je bio impresivan i, nakon nezaboravne predstave u pobjedi nad Sansima u Finiksu, odigrao ključnu ulogu u dramatičnoj posljednjoj dionici meča sa Golden Stejt Voriorsima.

Centar Denver Nagetsa ubacio je 23 poena, uz 11 skokova, šest astencija i dvije ukradene lopte, ali je potez utakmice za novu pojbedu nad neprikosnovenim šampionima izveo Huan Ernangomez spustivši Top 10 rampu sa leđa Damijanu Džonsu prilikom polaganja za produžetak.

Nije ga bilo - 100:98.

* VIDEO: Jokić nije brz, ali je spretan! *

U dramatičnoj penal završnici između do jutros neporaženih timova, po jedno slobodno bacanje promašivali su jedan za drugim Pol Milsap, Drajmond Grin i Džamal Marej na 7,7 sekundi prije kraja, pa su gosti imali posljednji napad za bar produžetak ili čak pobjedu. Međutim, nakon što je u karakterističnom prodoru "izmiješao" odbranu Denvera i stigao pod obruč "na vreme", maestralni Stefen Kari podijelio je savršen pas za Džonsa, koji je sa 213 centimetara mogao da "prikuca" loptu u dodatnih pet minuta…

…odlučio se za polaganje i završio "na posteru".

* Jokića postidjeli povici: "MVP, MVP" *

DENGSW
Izvor: YouTube



Jokić ove sezone šutira sa 70,8 odsto uspješnosti iz igre i ima izgubljenu loptu na osam asistencija.

Trener šampiona Stiv Ker otežao je u velikoj mjeri posao Jokiću, srpski centar "rvao" se tri četvrtine sa Džonsom i Grinom, a nakon što ih je "uveo" u probleme sa faulovima (obojica su završila meč sa po pet), zaigrao je kako zna i pokrenuo dvije, ispostaviće se, presudne serije za petu pobjedu Nagetsa u posljednjih sedam duela u ovom rivalstvu.

Jokić je prvo vezanim asistencijama "iz pika" za Garija Herisa i Ernangomeza "lansirao" domaće do prednosti od 80:70, nakon što je sredini treće dionice bilo 61:61, ali treba napomenuti da je u tom periodu odličan bio tandem rezervista, Mejson Plamli/Monte Moris. Uz Ernangomeza, oni su ubacili ukupno 14 poena za dvocifrenu prednost pred poslednju deonicu u kojoj je ponovo Jokić bio centralna figura u napadu ekipe.

Za kratko vrijeme, ubacio je sedam poena uz asistenciju i donio Denveru naizgled velikih 13 poena razlike - 89:76, ali je uslijedio odgovor kakav u ligi može da priredi samo Kari i, uz tri uzastopne trojke dvostrukog najkorisnijeg igrača lige u isto toliko napada - rezultat je za 70 sekundi iznosio 89:85.

Tori Krejg donio je ekipi trenera Majkla Malouna dragocjene poene u pokušaju da se zaustavi Kari, nakon čega je Jokić još dva puta asistirao Herisu, potom promašio dva penala i ubacio težak šut za 97:93, ali to nije slomilo otpor sastava iz Ouklenda koji je preko Karija ("nemoguć" šut o tablu) i Andrea Igodale (zakucavanje u kontri) stigao do egala - 97:97, 1:29 do kraja.

Bio je to uvod u penal završnicu u kojoj je Milsap ukrao "živu loptu" Grinu, Heris to propustio da potvrdi trojkom, baš kao i Kari na drugoj strani, insistirajući na ranom šutu za vođstvo. Bio bi to vjerovatno potez utakmice, na 33 sekunde prije kraja, ali će ipak ostati upamćena "ona" Ernangomezova rampa na Džonsu.


Jokić u sezoni 2018/19

107:98 L. A. Klipers - 21 poen, 6/13 iz igre, 8 skokova, 5 asistencija
119:91 Finiks - 35 poena, 11/11 iz igre, 12 skokova, 11 asistencija
199:98 Golden Stejt - 23 poena, 7/14 iz igre, 11 skokova, 6 asistencija

Heris je sa 28 poena (9/11 za dva, 2/9 za tri) bio najefikasniji među Nagetsima, koji su od Morisa dobili devet poena, šest skokova, četiri asistencije i plus od 18 poena za njegovih 22 minuta u igri. Maloun je tako pronašao alternativu za Mareja, koji je imao veče za zaborav - tri poena uz šut 0/9 iz igre, u čemu se nisu proslavili ni Milsap (5 poena, 1/7 iz igre), ni Krejg (5 poena, 2/5 iz igre).


Plamli je duel završio sa 11 poena, dva skoka, dve asistencije i ukradenom loptom za 16 minuta na parketu, na kom nije viđena trojka Treja Lajlsa i čak pet pokušaja (ubacio je 6 poena).

Kari je uz šest trojki iz 16 pokušaja stigao do 30 poena, imao četiri skoka, šest asistencija i dvije izgubljene lopte, ali u presudnim momentima ostao bez podrške Kevina Durenta i Kleja Tompsona koji su kombinovano šutirali 1/11 za tri poena. Prvi je ubacio 20, uz 11 skokova i sedam asistencija, drugi 15 uz sedam skokova.

Grin je pogodio jednom iz igre, ali pored četiri poena imao i pet skokova, četiri asistencije i pet ličnih, dok je Džons do kobnog momenta bio solidan sa osam poena i pet ličnih.

Golden Stejt je u pripremnom delu sezone ubacivao 110, 122, 109, 113 i 105 poena, a u prethodne dvije utakmice 108 i 124 sve dok u Koloradu nije ostao "dvocifren" - tek treći put u posljednjih 20 mečeva, računajući i kraj prošle sezone. Samo su Hjuston Roketsi u vezanim pobedama za vođstvo od 3:2 u finalu Zapada uspeli da "spuste" Voriorse ispod 100 poena u međuvremenu.



Nemanja Bjelica bio je odličan u pobjedi Sakramento Kingsa u Oklahoma Sitiju nad pojačanim Tanderom!

U duelu dva tima bez pobjede u prva dva meča sezone, Bjelica je za 31 minut u igri ubacio tri od četiri šuta za dva i obje trojke za 12 poena, pet skokova, četiri asistencije, tri ukradene lopte i blokadu uz pozitivan plus/minus indeks od deset poena - 120:131.

* VIDEO: Bjelica na djelu - trojka, pas, blokada, ukradena *

Domaćin je prvi put ove sezone mogao da računa na Rasela Vestbruka, koji je debitovao sa 35 poena (13/23 iz igre), 12 skokova, sedam asistencija i pet izgubljenih lopti, ali i minusom od 13 poena s njim na parketu - što je naročito moglo da se osjeti u posljednjoj četvrtini.

Bilo je to "rolerkoster" poluvrijeme tokom kog su Kingsi imali 56:68 i 66:83, ali "spašavali živu glavu" na 96:90 i 113:119.

Tada, na 2:20 do kraja, Badi Hild i VIli Koli-Stajn ubacili su presudne poene na asistencije Darona Foksa za 11 razlike iz kojih se zahvaljujući vezanim promašajima Vestbruka i Pola Džordža domaćin nije "vratio".

OKCSAC
Izvor: YouTube



Foks je bio impresivan sa 22 poena (7/12 iz igre), četiri skoka i deset asistencija za "plus 16" indeks, a treba reći da je u međuvremenu mnogo energije gubio na odbranu nad Vestbrukom i drugim plejmejkerom ekipe, Denisom Šrederom. Iman Šampert bio je raspucan, pogodio devet od 13 šuteva za 26 poena i dodao tri skoka, četiri asistencije i dvije blokade, Hild se zaustavio na 17, uz pet skokova, a Koli-Stajn na 13 uz sedam skokova, pa se može konstatovati da u petorci trenera Dejva Jergera nije bilo prosječnog pojedinca.

Dok se čeka povratak povrijeđenog Bogdana Bogdanovića, koji bi trebalo da zaigra 7. novembra, biće zanimljivo vidjeti kako će Kingsi reagovati na ovu važnu pobjedu na strani i beg iz trećeg uzastonog poraza. "Kraljevi" su na premijeri izgubili 117:123 od Jute Džez, pa doživeli debakl u Nju Orleansu protiv Pelikansa - 149:129.

Džordž je ubacio 29 poena šutirajući 10 od 18, imao je i šest skokova i četiri izgubljene lopte, Stiven Adams bio je u okviru svojih mogućnosti sa 10 poena i 14 skokova, ali su preostala dvojica startera Terens Ferguson i Patrik Paterson sakupila ukupno šest poena šutirajući 2/13 iz igre.

Šreder je donio 14 poena, četiri skoka i osam asistencija na parket.

Miloš Teodosić još se nije dovoljno oporavio da bi zaigrao za Los Anđeles Kliperse, ali Boban Marjanović jeste igrao i to solidno u pobjedi nad Hjuston Roketsima od 115:112.

Srpski centar je za pet minuta ubacio oba šuta iz igre i sakupio skok, ali i učestvovao u seriji u kojoj je napravljen minus od šest poena, pa nije dobio priliku u drugom poluvremenu protiv pokretljive i izrazito šuterske postave iz Teksasa.

Trener Dok Rivers nije mogao da im se suprotstavi šutem sa distance, jer su Klipersi "tukli" pet od 25 za tri poena, ali jeste uspostavio unutrašnju igru u kojoj su Tobajas Heris sa 23 i Montrezl Heris sa 17 poena imali presudne uloge. Kada nije šutirao za tri (1/7), u velikoj meri doprinosio je i Danilo Galinari sa 20 poena i šutem 6/12 za dva, ali i devet skokova i četiri asistencije.

Gosti su od MVP-ja Džejmsa Hardena dobili 31 poen (4/12 za tri) i 14 asistencija, Erik Gordon postigao je 21 poen (5/8 za tri), a Klint Kapela 23 poena (11/14 za dva), ali se osjetio izostanak suspendovanog Krisa Pola, koji je noć prije toga na istom parketu razmijenio pesnice sa bekom Los Anđeles Lejkersa, Redžonom Rondom.

U njegovom odsustvu, trener Majk Dantoni "vapio" je za poenima sa klupe, ali je od Karmela Entonija dobio devet (3/8 iz igre), a svih ostalih rezervista 18.

LACHOU
Izvor: YouTube



Rezultati:


Klivlend - Atlanta 111:133
/Lav 16, 17 sk, 3 as - Jang 33, 2 sk, 11 as

Oklahoma - Sakramento 120:131
 /Vestbruk 32, 12 sk, 8 as - Šampert 26, 3 sk, 4 as/

Denver - Golden Stejt 100:98
/Jokić 23, 11 sk, 6 as - Kari 30, 4 sk, 6 as/

L. A. Klipers - Hjuston 115:112
/Harel 17, 10 sk, 3 as - Harden 31, 4 sk, 14 as/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC