• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Šibeniku obilježen Draženov rođendan

Autori mondo.ba Autori Fena

Prigodnim programom kod spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu i puštanjem u zrak 54 balona u ponedjeljak je obilježen 54. rođendan jednog od najvećih hrvatskih i svjetskih košarkaša svih vremena, čiji je život prerano završio.

"Dražen je dijete Šibenika, simbol našeg grada i s ponosom novim mladim generacijama pričamo o njemu. Važno je da djeca uče o njegovoj ljubavi prema sportu i rodnom gradu te da se na taj način održi sjećanje na Dražena koji je proslavio ime Šibenika", rekao je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Nekadašnji Draženov trener Miro Kotarac prisjetio se njegovih košarkaških početaka te sportskih uspjeha dok je klapa Bunari otpjevala je pjesmu 'Život leti kapetane', javila je Hina.

Izaslanstva Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, sportskih klubova i udruga položila su cvijeće uz njegov spomenik, a cvijeće i svijeće položeni su i ispod Draženovog koša u Ulici Petra Preradovića.

U sklopu obilježavanja rođendana Dražena Petrovića proteklog vikenda održane je niz sportskih natjecanja u Šibeniku, a na zgradi Gradske uprave postavljen je dres dimenzija 7 x 5 metara, verzija najpopularnijeg Draženovog dresa iz vremena dok je igrao za Šibenku.

Dražen Petrović debitovao je za prvi tim Šibenke sa 15 godina.

Nakon pet godina prešao je u Cibonu sa kojom je osvojio dva klupska naslova evropskog prvaka 1985. i 1986. godine. Nakon jedne sezone u Real Madridu 1989. otišao je u NBA ligu gdje je nastupao za Portland Trejlblejzerse i Nju Džersi Netse.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je olimpijsku bronzanu medalju 1984. u Los Anđelesu, četiri godine kasnije u Seulu okitio se olimpijskim srebrom, a u Barseloni 1992. sa hrvatskom reprezentacijom ponovno je osvojio olimpijsko srebro.

U dresu bivše države 1989. godine osvojio je Evropsko prvenstvo, a sljedeće godine i Svjetsko prvenstvo.

Smrtno je stradao u 29. godini u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, a 2002. godine uvršten je u košarkašku Kuću slavnih.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC