• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ispravan penal za Spartak, a zatim - ofsajd"

Autor mondo.rs

Gostujući na TV Arena sport, Igor Radojičić dao je analizu suđenja na utakmicama Superlige.

 "Ispravan penal za Spartak, a zatim - ofsajd" Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


Pobeda Zvezde protiv Rada 3:1 i Partizanov kiks u Kuli (0:0) bili su najzvučniji rezultati prošlog superligaškog vikenda.

Razlika između "večitih" rivala posle 12 kola iznosi devet bodova, a dva mesta između najvećih srpskih klubova na tabeli zauzimaju drugoplasirani Radnički i trećeplasirani Čukarički.

Takav izgled "gornjeg doma" definisan je remijem Partizana i Spartaka bez golova, u utakmici čiji je heroj bio golman crno-belih Vladimir Stojković, jer je u prvom delu meča odbranio penal Bojanu Čečariću.

U analizi suđenja na TV Arena sport, član Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Igor Radojičić govorio je o odluci glavnog arbitra Aleksandra Vasića da dosudi faul zbog starta veziste Beograđana Aleksandra Šćekića.

"Ispravno je dosuđen jedanaesterac", rekao je Radojičić. "On i ne vidi protivničkog igrača i kasno se okreće, a to ne može da opravda start. Ispravno je pokazan i žuti karton, jer je ovo bezobziran start, imajući u vidu gde su otišli kramponi", dodao je on.

Član Sudijske komisije FSS govorio je i situaciji od nekoliko minuta kasnije, u kojoj je Stojković oborio Nemanju Tekijaškog u petercu, uz zahteve domaćih da Vasić ponovo pokaže na belu tačku.

Radojičić je istakao da to nije bio penal, jer se igrač Spartaka aktivirao iz ofsajda. Uz to, Radojičić je naveo i da je pomoćnik morao da podigne zastavicu i označi nedozvoljenu poziciju napadača.

"Manje-više je sve jasno, uokvirili smo na snimku igrača u ofsajd položaju", rekao je Radojičić.

"Bitno je to insistiranje na timskom radu i ovo je dobar primer. Često se zanemari uloga pomoćnog sudije. Igrač je u ofsajdu i pomoćni sudija je morao da podigne zastavicu pre kontakta igrača sa Stojkovićem. Vidite na ovom primeru šta jedna odluka može da donese i da može da uvede meč u neželjeni tok".

"Da li posle tog trenutka ima kontakta i prekršaja? Čini mi se da ima, ali to je nebitno zbog ofsajda. Možemo da zamislimo u kom pravcu bi otišla utakmica da je sudija svirao kazneni udarac i da je postignut pogodak. Igrači bi verovatno u poluvremenu saznali (za ofsajd) i možemo zamisliti kako bi se dalje kretao meč zbog odluke sudije", dodao je on.



Kada je u pitanju utakmica Crvena zvezda - Rad, Radojičić je uočio da su pomoćni arbitri u prvom poluvremenu napravili po jednu grešku pri procenama ofsajd pozicije na štetu oba tima. Takođe, govorio je i o golu "građevinara", ocenivši da je tim sa Banjice regularno postigao utešni pogodak.

"Momenat kada je Vico poslao loptu ka (asistentu) Stefanu Mihajloviću nije bio ofsajd. 'Izvučena' linija prolazi pored nogu čuvara i napada i to je veoma dobra odluka", pohvalio je Radojičić tu odluku tima Momčila Markovića.



Pogledajte pregled 12. kola Superlige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC