• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janković: Sve je naduvano, Novica mi je kao brat

Autor mondo.rs

"Ako ljude misle da smo Novica i ja loši... nismo", rekao je bivši košarkaš Crvene zvezde, koji je u ponedeljak uveče prvi put trenirao kao igrač Partizana.

 Janković: Sve je naduvano, Novica mi je kao brat Izvor: MN PRESS

Otprilike 14 meseci nakon što se vratio u rodni grad i potpisao trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, odnosno tri meseca od kada se Beogradom pročulo da će preći u Partizan, Stefan Janković odradio je i prvi trening sa crno-belima.

Na istom mestu na kom je radio prethodne sezone u crveno-belom dresu, samo u novom terminu, 25-godišnji krilni centar izneo je prve utiske posle duge i neizvesne transfer sage u kojoj je učestvovao i jedan španski klub - Fuenlabrada.

U razgovoru za "Sportklub", Janković je istakao da je zahvalan Partizanu na svemu što je uradio kako bi se makar i krajem oktobra našao u ekipi trenera Nenada Čanka, ali naglasio da nije bilo razloga da njegova sportska odluka bude ispraćena sa toliko negativne energije u našoj javnosti.

"Super, sve je odlično. Jeste malo ovo dugo sve trajalo, ali šta da radim... Trenirao sam i čekao, sada moram što brže da se uklopim sa ekipom", rekao je Janković u ponedeljak uveče u "Pioniru" i dodao:

"Ali, presrećan sam i zahvalan na svemu".

Na pitanje o sportskim ambicijama u sezoni koja je uveliko počela, odgovorio je da će, lično, raditi sve isto kao i do sada - 'ginuti na terenu'.

"Kada igraš za klub kao što je Partizan, znaš kakva su očekivanja. Ja u svaku utakmicu ulazim sa namerom da pobedim, da se borim i pokažem srce... Kao što sam uvek radio u karijeri. Da 'ginem' na terenu, jedino to mogu da uradim", slegao je ramenima 211 centimetara visoki košarkaš, koji je leta 2016. imao kratkoročni ugovor sa Majami Hitom, ali koji potom nije prošao poslednji "kat" pred start NBA sezone.

O tome kako su ga dočekali novi saigrači, sa kojima je u ABA ligi, Kupu Radivoja Koraća i Superligi prošle sezone vodio velike borbe na parketu, rekao je...

"Da ne kažem da je sve napumpano, ali... mi se svi, generalno, družimo".

Potom je kao primer naveo prijateljstvo sa kapitenom crno-belih, Novicom Veličkovićem, sa kojim je u polufinalu Kupa bio na korak od fizičkog obračuna.

"I prošle godine, recimo. Ako ljude misle da smo Novica i ja loši... nismo. Ja sam ga i tada gledao kao starijeg brata. Normalno, kada se igraju važne utakmice nema prijateljstva, ali svi su dobri međusobno... Nije to nešto novo. Znaju me svi momci, fino ću se uklopiti i zato kažem da je, možda, sve naduvano", ponovio je Janković.

"Bitno je samo da dajem sve od sebe", dodao je.

"IGRAO SAM KOŠARKU I PROŠLE SEZONE, SAMO DA SE UKLOPIM"

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović



On i dalje nije odlučio da li će, ako bude dobio poziv, nastupati za reprezentaciju Srbije ili Kanade, u koju je rano otišao sa roditeljima.

Srednju školu menjao je tri puta i selio iz Ontarija u Pensilvaniju, potom i Zapadnu Virdžiniju. Menjao je i univerzitet, pa se posle dve godine studiranja u Misuriju preselio na Havaje, gde je diplomirao pre nešto više od dve godine. Ali, kada je odlučio da promeni klub u Srbiji - stvari su postale daleko komplikovanije, na šta su mogli da ga upozore retki fudbaleri ili košarkaši koji su u poslednjih desetak i više godina prolazili tim putem, bez obzira u kom smeru.

Dok navijači Crvene zvezde, mahom, ovaj transfer doživljavaju kao "izdaju", navijači Partizana nestrpljivi su da ga vide na delu. Prva prilika za to biće već večeras od 19 časova kada u Dvoranu "Aleksandar Nikolić" dolazi francuski Asvel na duel 4. kola Grupe C.

Računajući i ABA ligu i Evrokup, Čankov tim nalazi se u seriji od tri poraza na gostovanjima Mornaru, Valensiji i Krki, pa je mobilnost na treninzima podignuta na viši nivo uoči povratka u "Pionir". U njemu je Partizan ove sezone odigrao samo dve utakmice i ostvario pobede nad Olimpijom i Zenitom.

"Da! Danas mi je bio prvi trening, malo kondiciju da uhvatim. Ali, nema šta... igra se košarka. Igrao sam je i prošle sezone. Moram samo da naučim akcije, sitne stvari i da se što pre uklopim", rekao je Janković i ocenio da će biti potrebno mnogo energije kako bi se savladao rival iz Liona.

"Dobra ekipa, solidna... U Francuskoj igraju brzo, dobro trče u tranziciji. Pojedinačno imaju kvalitet, tako da će biti borbena utakmica. Mi moramo da igramo sa energijom, nadam se da će biti sjajna atmosfera i da ćemo dati sve od sebe", poručio je Janković pred debi u novom klubu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC