• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najuzbudljivija nova funkcija na mobilnim telefonima

Autor mondo.rs

Nov sistem mobilnog i direktnog punjenja, koji funkcioniše bez žica…

 Najuzbudljivija nova funkcija na mobilnim telefonima Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Kad je predstavljen Huawei Mate 20 Pro odmah nam je pažnju privuklo, između svega ostalog o čemu smo već detaljno pisali u našem ekskluzivnom prvom testu, bežično punjenje, ali drugih modela mobilnih telefona!

Huawei je ovo posebno naglasio na prezentaciji, jer je želeo da svi znaju da Mate 20 Pro ima dovoljno veliki kapacitet baterije i mogućnost da napuni konkurentske modele.

Da, Huawei Mate 20 Pro je u stanju da bežično napuni drugi mobilni telefon ili bilo koji drugi uređaj - slušalice, satove, sportsku opremu, fitnes dodatke i sve ostale - jednostavnim glumljenjem bežičnog punjača!

Da bi ste koristili ovu opciju potrebno je da odete u Podešavanja >Baterija >Povratno bežično punjenje i pokrenete klizač na desnu stranu. Dobićete objašnjenje u slici kako se ova opcija puni i Povratno bežično punjenje je aktivno.

Okrenite telefon ekranom ka dole i stavite drugi punjač na leđa Huawei Mate 20 Pro telefona i stavljeni uređaj će početi da se puni.

Huawei Mate 20 Pro je omogućava punjenje svih “Qi-wireless charging“ uređaja, što je naglašeno na svoj dokumentaciji i kutijama uređaja.

Punjenje smo isprobali sa Apple iPhone X, Sony Xperia XZ2 i Samsung Galaxy Note 9 modelima i sa svima radi besprekorno. Brzina punjenja je standardna, a punjenje može da se izvrši isključivo preko leđa - punjenje radi i kada je na telefonu silikonska maska, da budemo baš precizni.

Naravno, pogledajte iz prve ruke kako bežično punjenje funkcioniše:

Pročitajte i ovo: Huawei Mate 20 Pro kompletne specifikacije >>>

Ova opcija je vrlo zgodna, jer za desetak minuta može da napuni drugi telefon za oko pet odsto, u zavisnosti od kapaciteta baterije, što je sasvim dovoljno za obavljanje dužeg razgovora ili korišćenja tog telefona u režimu ultra uštede energije i nekoliko sati.

Naravno, za bateriju Mate 20 Pro telefona ne morate da brinete, jer na raspolaganju imate 4.200 mAh, a optimizacija sistema je veoma dobra i baterija će vas lagano provesti kroz ostatak dana, čak i kada pozajmite energiju drugim telefonima. Menadžer procesa baterije, koji non-stop vrši nadgledanje isključiće Povratno bežično punjenje već nakon dva minuta, ako nije prijavljen nijedan uređaj za punjenje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS