• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klop: Zvezda će biti tvrd orah

Autor mondo.rs

Trener Liverpula Jirgen Klop pohvalno govorio o Crvenoj zvezdi pred meč u Ligi šampiona, a imao je i duhovitu opasku na pitanje o šampionskom timu Zvezde iz 1991. godine koja je osvojila Evropu.

Jirgen Klop je, po svemu sudeći, dobro pripremio svoj tim, i sa psihološke strane, za utakmicu protiv Crvene zvezde u 3. kolu Lige šampiona u sredu uveče u Liverpulu.

Na konferenciji za novinare, Nemac se vrlo pohvalno izrazio o srpskom šampionu, rekavši da je reč o timu koji dominira u srpskom prvenstvu, da je namučio Napoli, kao i Pari Sen Žermen, uprkos ubedljivom porazu (1:6), da ume da postavi čvrstu odbranu....

"Zvezda je dominantna u srpskoj ligi, pobedila je u 80, 90 procenata utakmica, ali Liga šampiona je drugačija. Ovo je za njih izazov. Branili su se dobro protiv Napolija, koji jeste imao više šansi, ali opet, napravili su mu probleme. I protiv Pari Sen Žermena, dok nisu otvorili Pandorinu kutiju.. Ako Nejmar počne da pogađa, onda protiv njega nema odbrane. Zvezda zna kako da postavi odbranu i brzo ide u napad, imaju igrače po bokovima kao da su na biciklima", rekao je Klop.

Trener Liverpula je pomenuo i meč plej-ofa za plasman u Ligu šampiona protiv Red Bul Salcburga.

"Gledao sam tu utakmicu i način na koji su igrači Zvezde proslavljali sa svojim navijačima. Oni će da se bore svim raspoloživim snagama. Ovo je teška grupa, svi timovi su vrlo dobri. Moramo da se potrudimo da budemo pravi protiv zaista dobre ekipe", istakao je Klop i nastavio:

"Zvezda ima jasnu strukturu tima. Srpski timovi su uvek dobro organizovani i znaju kako da se brane i umeju da budu vrlo agresivni. Imaju i različit tip napadača. Visoki su brzi, imaju dobre fudbalere, a njihovi defanzivci su visoki i brzi i ofanzivno orijentisani".

Stoga je zaključio: "Moramo da budemo spremni da se borimo na svakom pedlju terena".

Novinari iz Srbije upitali su Klopa i o generaciji Crvene zvezde koja je 1991. godine osvojila titulu prvaka Evrope:

"Tada sam imao 23 godine i razume se da sam imao bolje stvari koje sam gledao, druga interesovanja! Ali, bio je to fantastičan tim".

Inače, baš pred duel sa Zvezdom oporavio se Sadio Mane, dok su van tima zbog povreda Nabi Keita i Džordan Henderson.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC