• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milojević: Dobra energija za najbolji start

Autor mondo.rs

Ekipa Mege, sa igračima starim prosečno 21,1 godinu, posle 4. kola se sa Crvenom zvezdom nalazi na deobi prvog mesta.

 Dejan Milojević izjava ABA liga Mega Bemaks lider Izvor: MN PRESS

Mega Bemax je pobedom nad Olimpijom prošlog petka potvrdila najbolji start sezone otkako je 2013. godine debitovala u ABA ligi.

Izabranici Dejana Milojevića popravili su skor na 4-0, ostavivši za sobom evroligaša Budućnost, učesnike Evrokupa Partizan, Mornar i Cedevitu, kao i mnoge druge iskusnije rivale (sve osim Crvene zvezde, koja takođe ima stoprocentan učinak).

Mega je do istorijskog rezultata stigla sa najmlađim sastavom u ligi, za koji zbog povrede još nije zaigrao 33-godišnji plejmejker Branislav Ratkovica.

Najstariji posle njega je Stefan Fundić (24), a "kostur" ekipe uglavnom čine momci rođeni 1998. i 1999. godine.

Osim utakmice protiv FMP u Sremskoj Mitrovici, Bitadze, Čarapić i drugovi su do svih pobeda došli posle mnogo iskušenja. Igokea je savladana minimalnom razlikom, Cedevita u situaciji kada joj je "gorelo pod nogama", a Olimpija nakon "minus 13" u trećoj četvrtini.

"Karakter koji su moji igrači pokazali u ova četiri meča mi je jedan od glavnih utisaka na početku sezone. Odigrali smo najbolje kada je bilo najpotrebnije", zadovoljan je Dejan Milojević.

"Ne volim da izvajam igrače po učinku, ali mi je drago što je više njih 'iskakalo' u ključnim momentima. To je dobar pokazatelj snage naše mlade ekipe, znači da igrači vredno rade i spremni dočekuju svoju šansu".

MEGOLI
Izvor: YouTube


Mega je u samom vrhu ABA lige u više statističkih kategorija (postignuti poeni, primljeni poeni, skokovi, asistencije, ukradene lopte), a njen trener ističe da sve to proizilazi iz agresivne odbrane i energičnog pristupa.

"To se najbolje videlo protiv Olimpije, kada nas šut nije služio najvećim delom utakmice, ali smo zahvaljujući odbrani napravili preokret i pobedili u produžetku. To će puno značiti za samopouzdanje naše mlade ekipe", ocenio je Milojević.

Novi ozbiljan test čeka ih u nedelju uveče u Baru, gde će gostovati sve boljem i efikasnijem Mornaru.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC