• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei izbacio Google OS, baterija do dve nedelje

Autor mondo.rs

Novi Watch GT i Band 3 Pro dolaze sa OS Lite softverom, koji ne opterećuje hardver ni bateriju i omogućava satu i narukvici da po jednom punjenju izdrže i dve nedelje bez punjača!

 Huawei izbacio Google OS, baterija do dve nedelje Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Šuška se već neko vreme da su proizvođači Android telefona spremni da naprave nešto novo, kako bi bili ne samo nezavisni od kompanije Google, nego i da bi napravili bolje uređaje. Na polju nosive tehnologije prvi korak u tom pravcu napravila je kompanija Huawei, koja je, očigledno trom i zahtevan Android Wear softver zamenila svojim OS Lite softverom.

Kineski Huawei je na premijeri Mate 20 Pro telefona, koji će se uskoro pojaviti kod nas, a koji je MobIT premijerno i prvi testirao, predstavio i prva dva predstavnika novog OS Lite ekosistema - sat i narukvicu za sport. Ovi gedžeti neće moći da se koriste sa aplikacijama trećih strana, odnosno biće kompatibilni samo sa aplikacijama, koje Huawei samostalno napravi i to je jedna mana novog OS Lite-a. S druge strane novi OS je daleko manje zahtevan i prema hardveru i posebno prema bateriji, pa ovi uređaji imaju autonomiju od čak dve nedelje ili do, za Android Wear, nepojmljivih mesec dana!

Kad se koriste u uobičajenom režimu pametni sat i narukvica izdržaće bez punjenja do dve nedelje, a to znači otprilike ovakav vid potrošnje, prema internim testovima kompanije Huawei, definisan je na sledeći način: korisnik nosi sat celog dana za uključenom funkcijom za merenje pulsa, naučna funkcija spavanja aktivirana noću, vežbanje 90 minuta nedeljno (GPS na otvorenom), aktivirana funkcija obaveštavanja poruka, osvetljenje ekrana do 200 puta dnevno. Ukoliko isključite GPS u potpunosti i još neke od zahtevnih funkcija i sat koristite kao - sat, baterija će trajati i do mesec dana! Verujemo da će mnogi od vas biti sasvim zadovoljni i sa višednevnom ili makar nedeljnom autonomijom, što za ovaj uređaj ne bi trebalo da bude nikakav problem.

Naravno i sat i narukvica kompatibilni su sa iOS i Android uređajima u potpunosti i povezuju se na podržane uređaje putem Huawei Health aplikacije - Android App, iOS App - koja je dostupna za sve telefone besplatno i sa opcijama, koje zavise od verzije softvera uređaja na koji se instalira.

Pametan sat: Huawei Watch GT

Novi Huawei sat nosi ime GT kako bi pažnja bila usmerena na njegove visoke performanse i pouzdanost - dakle, upoznajte Huawei Watch GT.

Huawei WATCH GT koristi inovativan algoritam pametne uštede energije, koji mu omogućava da dinamično smenjuje performanse i efikasnost, u zavisnosti od aktivnosti korisnika, za maksimalnu izdržljivost baterije. Ovo omogućava pametnom satu da ostane uključen do dve nedelje u režimu svakodnevnog korišćenja. Nadalje, dvojezgarna arhitektura sata dopušta korisniku da uživa u najboljem od oba - istovremeno je sposoban da isprati potrebe korisnika i visoko efikasan što se autonomije tiče.

Osim unapređenih performansi i novih karakteristika, WATCH GT poseduje jedinstven dizajn. AMOLED ekran (454 x 254 piksela, oko 360 ppi) dijagonale 1.39 inča prikazuje informacije jasno i čitljivo u svim svetlosnim okruženjima. Telo pametnog sata sadrži dual-crown dizajn od nerđajućeg čelika i sa keramičkim ivicama, a tretiran je DLC dijamantskim ugljenikovim premazom, kako bi se korisnicima pružila trajnost za godine korišćenja. Telo kućišta kompatibilno je sa dve opcije narukvica - dvobojnom silikonskom i elegantnom kožno-gumenom - što korisnicima daje više mogućnosti za uklapanje dizajna sata u svaku životnu priliku.

Osim izuzetno izdržljive baterije, WATCH GT ima vodeću sposobnosti lociranja u industriji. Pametni sat može simultano da koristi GPS, GLONASS i GALILEO, tri najveća satelitska sistema za precizno lociranje. Algoritam za praćenje zatim optimizuje podatke o praćenju, kako bi postigao pozicioniranje jedan na jedan čak i u oblastima sa brojnim različitim signalima i otežanim prijemom.

Bazirano na njegovoj snazi pozicioniranja, ovaj sat podržava praćenje svih sportskih aktivnosti. Zahvaljujući saradnji sa profesionalnim sportskim organizacijama, Watch GT omogućava praćenje širokog spektra sportova, uključujući vežbanje u zatvorenom prostoru, trčanje, planinarenje, biciklizam i plivanje u otvorenim vodama. Sat podržava i karakteristike fitnes savetnika. Analizirajući puls korisnika naučnim metodama, ova karakteristika omogućava korisnicima da treniraju bezbednije i zdravije nego ranije uz savete sata da li da pojačaju ili smanje intenzitet treninga.

TruSeen 3.0 tehnologija za praćenje pulsa prati korisnikov aktivan i puls u mirovanju. Zahvaljujući kombinaciji inovativnog PPG optičkog i hardver dizajna i AI algoritama, ovo rešenje može da prati stvaran puls korisnika sa visokom preciznošću. U Sport modu, sat može biti podešen da obavesti korisnika da prilagodi intenzitet svog vežbanja, na osnovu prethodno podešenog ciljnog intervala pulsa. U Rest modu, sat automatski prati i snima puls u stanju mirovanja korisnika. Takođe, sat koristi nevidljive signale, kako bi pratio korisnikov puls tokom sna.

Prema najavi na premijeri, Huawei Watch GT biće ne samo daleko izdržljiviji od konkurenata, nego i značajno jeftiniji - cena premijum modela biće oko 250 evra, a standardnog modela 200 evra.

Huawei će aplikacije i dodatne opcije predstavljati putem softverskih nadogradnji, koje će biti na sat isporučene preko veze sa telefonom i pomenutom Huawei Health aplikacijom, o čemu će vas obavestiti aplikacija, kad nova verzija softvera bude dostupna.

Sat je u potpunosti vodootporan na dubini do 50 metara (pet atmosfera), ima 128 megabajta memorije i 16 megabajta RAM-a, Bluetooth v4.2 sa LE režimom, a kompatibilan je sa Android v4.4 i iOS v9.0 i novijim uređajima.

Korisnici Huawei Mate 20 Pro, koji telefon naruče u periodu pretprodaje dobiće ovaj sat na poklon, uz dosta drugih poklona (pogledajte ponudu ovde), dok će kupci istog telefona do kraja godine, takođe dobiti Huawei Watch GT na poklon (molimo vas da ove ponude proverite i uzmete sa rezervom, jer zavise od dostupnih promotivnih količina uređaja i Huawei ima pravo da promeni uslove promocije, o čemu se informišite na zvaničnim kanalima kompanije).

Pametna sportska narukvica: Huawei Band 3 Pro

Kako većina pametnih narukvica na tržištu nudi jednostavno praćenje rada srca, nedostatak standardizacije mnoge podatke je učinio neprikladnim za upotrebu u medicinske svrhe. Imajući to u vidu, Huawei je predstavio Band 3 Pro, novu pametnu narukvicu, koja podržava veliki broj preciznih i profesionalnih mogućnosti praćenja zdravlja, uključujući poboljšano merenje pulsa i sna.

Sa TruSeen 3.0 tehnologijom, Huawei Band 3 Pro precizno meri rad srca korisnika čitavog dana. Huawei je takođe razvio upotrebu IR (infrared) senzora za precizno merenje rada srca korisnika, bez upotrebe opterećujućih svetala konvencionalnih merača.

Koristeći istu tehnologiju TruSeen 3.0, Band 3 Pro, takođe može da prati obrasce spavanja pomoću TruSleep 2.0 tehnologije. Štaviše, rešenje koristi veliku analizu podataka, kako bi pružilo personalizovane usluge i sugestije za poboljšanje kvaliteta sna. Sve navedene tehnologije razvio je Huawei u saradnji sa autoritativnim organizacijama širom sveta, osiguravajući da su ovi uređaji budu i funkcionalni i profesionalni.

Huawei Band 3 Pro poseduje AMOLED ekran (120 x 240 piksela) osetljiv na dodir dijagonale 0.95 inča, koji adekvatan prostor za prikaz podataka. Kontrole su lake i intuitivne - korisnici mogu da se kreću po različitim opcijama na ekranu prevlačenjem prsta vertikalno ili horizontalno ili dodirujući ekran da se vrate na početak.

I ova narukvica poseduje različite modove za praćenje aktivnosti korisnika, uključujući fitnes, sport na ili pod vodom, trčanje i vežbanje u zatvorenom. Tu je, takođe, fitnes savetnik i Rest mode, vodootpornost do 50 metara dubine, puna GPS podrška, a težina s narukvicom, koja je izmenjiva je samo 25 grama.

Cena Huawei Band 3 Pro je 114 evra i nemamo informaciju kada i da li će se pojaviti u prodaji u Srbiji i regionu..

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS