• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Većina prvoligaša Srpske protiv skraćenja lige

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Iako je Fudbalski savez Republike Srpske donio odluku da od naredne sezone Prva liga RS umjesto dosadašnjih 12 broji 10 klubova, 10 od 12 prvoligaša uputilo je inicijativu za poništavanje ove odluke.

 Predstavniici 10 klubova Prve lige RS protiv skraćenja lige, sastanak u Derventi Izvor: MONDO

Predstavnici deset prvoligaša Republike Srpske sastali su se danas u Derventi, gdje su razgovarali o odluci Fudbalskog saveza RS da u Prvoj ligi RS naredne sezone umjesto dosadašnjih 12 nastupa samo 10 klubova.

Sastanku nisu prisustvovali predstavnici dva prvoplasirana tima, Borca i Sloge, dok je preostalih deset prvoligaša Slavija, Kozara, Drina, Rudar Prijedor, Alfa Modriča, Željezničar, Sloboda, Podrinje, Sutjeska i Tekstilac potpisalo dokument sa zaključkom da se organima FS RS uputi inicijativa o stavljanju van snage pomenute odluke od 11. jula tekuće godine.

Podsjetimo, uoči početka sezone u Prvoj ligi RS, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske na sjednici u Banjaluci 11. jula donio je odluku da počev od sezone 2019/20. najjači rang fudbala Srpske broji 10 i da se igra po trokružnom sistemu.

Ovakvom odlukom ugrožena su minimum tri posljednjeplasirana kluba u Prvoj ligi RS, koji će po završetku sezone morati u niži rang. Naravno, pod uslovom da niko od srpskih klubova ne izgubi status premijerligaša.

Ukoliko jedan ili dva kluba iz RS ispadnu iz Premijer lige BiH, još toliko klubova iz Prve lige RS moraće u niži rang. U najgorem slučaju iz prvoligaškog društva ispalo bi čak pet klubova, odnosno samo prvoplasirani u Ligi za opstanak i naredne sezone igrao bi u elitnom rangu.

Izvor: MONDO

Osim sastanka, predstavnici klubova obišli su i radove na izgradnji pomoćnog terena sa vještračkom travom FK Tekstilac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC